26.09.2022 |
Territoris.cat

El 2n Festival Gar-Gar de Murals i Art Rural de Penelles aplegarà una trentena d'artistes

Se celebrarà els dies 5, 6 i 7 de maig i coincidirà amb la 6a edició de la Fira del Món Rural que organitza el municipi

fira mon rural penelles interior bona
Imatge de la Fira del Món Rural de Penelles de l'any passat
El 2n Festival Gar-Gar de Murals i Art Rural de Penelles aplegarà una trentena d'artistes

Una trentena d’artistes participaran aquest primer cap de setmana de maig a la 2a edició del Festival Gar-Gar de Murals i Art Rural de Penelles, creat amb l’objectiu de difondre l’art urbà i rural donant valor i visibilitat a altres formes d’intervenció artística en l’espai públic. El municipi mostrarà fins a una cinquantena de murals de diferents estils i característiques fets per artistes procedents de diferents punts de la geografia catalana i de l’Estat espanyol.

En l’acte de presentació del festival, que compta amb el suport de la Diputació de Lleida, el diputat i alcalde de Penelles, Eloi Bergós, ha explicat que l’esdeveniment és una forma d’embellir i donar una segona vida a algunes parets mitjaneres i murs del poble amb un caire artístic i divers.Fira mon rural Penelles interior

Per la seva part, la regidora de l’Ajuntament de Penelles i responsable de l’empresa Binomic, Mar López Pinto, s’ha mostrat satisfeta per l’alta participació i diversitat dels artistes que ja han arribat al municipi per començar a pintar els murals.

El festival comptarà aquest any amb S. Waknine, Rosh 333, Ryan Smeeton, Draw & Contra, Zeso WS, Juan Aguiló, Sònia Alins, Asu, TV Boy, BYG, Miquel Wert, Etien & Snek, Rulo López, Jofre Works, Slim Art, Peön, Tope, La regadera gràfica, Fil, Paella, Eslic, Mas, Miquel Sanaté, Lidia Cazorla & Elixir Poètic, JFAR, Fonoll, Elisenda Franquet, Noot Nook, Xuquin. Un d’ells, el Joan Aguiló, ha remarcat que el festival s’està convertint en un punt de trobada i difusió del cercle artístic de l’art urbà i ha destacat la diversitat temàtica i cromàtica que es veurà.

El 2n Festival coincideix amb la celebració de la 6a edició de la Fira del Món Rural de Penelles en el marc de les Festes del Roser. Durant tot el cap de setmana del 6 i 7 de maig els carrers del municipi es transformaran per recrear el món rural del segle XX amb diferents activitats, parades d’artesans, demostracions i representacions teatrals.

S’organitzaran activitats relacionades amb el món rural, com una concentració i posterior sortida de 90 tractors amb història o la recuperació de l’antic cinema de Penelles, que acollirà diferents representacions del món rural i projectarà una pel·lícula antiga de la mateixa temàtica.

També s’han programat concerts, exposicions, tallers i degustació de productes gastronòmics de proximitat.

El 2n Festival Gar-Gar de Murals i Art Rural de Penelles aplegarà una trentena d'artistes
comentaris