11.08.2022 |
Territoris.cat

Penelles es converteix en la galeria d'art mural de Catalunya

El municipi de la Noguera ha compaginat la convocatòria d'art urbà amb la Fira del Món Rural que celebrava la sisena edició Penelles es converteix en la galeria d'art mural de Catalunya

FESTIVAL-GARGAR-PENLLES 5
Una de les obres més realistes que s'han dut a terme aquest any al GarGar
Penelles es converteix en la galeria d'art mural de Catalunya

Amb tan sols dues edicions, el Festival Gar Gar de Penelles s'ha convertit en referent de l'art mural de Catalunya, el petit municipi de la Noguera ha sabut catalitzar una disciplina artística de gran magnitud en un entorn rural, vitalitzant el seu atractiu paisatgístic i social que també ha servit per implicar a entitats i veïnat del municipi.

Obres de l'edició 2017 del Gar Gar de PenellesL'alcalde de Penelles Eloi Bergós mostrava la seva satisfacció per la resposta del públic, que al llarg del cap de setmana va visitar el municipi, gaudint del treball d'una trentena d'artistes internacionals, que han desplegat la seva creativitat en l'arquitectura urbana del poble. Tot això combinat amb la Fira del Món Rural que ha desplegat pels carrers i places de Penelles una mostra del dinamisme productiu del territori.

Per la seva part, la regidora de l'Ajuntament de Penelles, Mar López Pinto, es va mostrar satisfeta per l'alta participació i diversitat dels artistes que han participat en aquesta segona edició de la convocatòria artística. Una iniciativa que vol valorar els artistes de l'aerosol, que habitualment es menystenen o resten socialment en l'anonimat, i al mateix temps facilitar un espai als joves creadors, de casa i d'arreu del globus, d'altres disciplines artístiques (com ara l'escultura, la ceràmica o la il·lustració.

Fira del Mon Rural PenellesLes noves signatures que s'han incorporat aquest any a la Galeria de Penelles han sigut: S. Waknine, Rosh 333, Ryan Smeeton, Draw & Contra, Zeso WS, Juan Aguiló, Sònia Alins, Asu, TV Boy, BYG, Miquel Wert, Etien & Snek, Rulo López, Jofre Works, Slim Art, Peön, Tope, La regadera gràfica, Fil, Paella, Eslic, Mas, Miquel Sanaté, Lidia Cazorla & Elixir Poètic, JFAR, Fonoll, Elisenda Franquet, Noot Nook, Xuquin.

vol valorar els artistes de l'aerosol, que habitualment es menystenen o resten socialment en l'anonimat, i al mateix temps facilitar un espai als joves creadors, de casa i d'arreu del globus, d'altres disciplines artístiques (com ara l'escultura, la ceràmica o la il·lustració.

Joan Aguiló, un dels artistes que ha participat en l'edició d'enguany, ha remarcat que el festival s'està convertint en un punt de trobada i difusió del cercle artístic de l'art urbà i ha destacat la diversitat temàtica i cromàtica que es veurà.

Ha sigut un cap de setmana complert en el que el públic també ha pogut participar en tallers artístics adreçats a adults i nens, exposicions, una selecció de food-trucks i un ventall de cerveses artesanes.

Penelles es converteix en la galeria d'art mural de Catalunya
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement