Acaben el procés de museïtzació de la sala subterrània del Castell Formós de Balaguer

Han instal·lat un projector a la paret de l'antic polvorí i han habilitat dos bancs i un cartell indicatiu amb el nom de la sala a l'escala exterior
Finalitzen les obres d'adquació de la sala subterrània del Castell Formós de Balaguer ©Paeria de Balaguer
photo_camera Finalitzen les obres d'adquació de la sala subterrània del Castell Formós de Balaguer ©Paeria de Balaguer

Donen per acabat el procés de museïtzació de la sala subterrània ubicada al Castell Formós de Balaguer. Una intervenció inclosa en el projecte 'Paisatges de Ponent' i que ha comptat amb el cofinançament de la Diputació de Lleida, la Paeria de Balaguer i el fons FEDER, amb un import d'adjudicació de 37.497,90 euros.

Les reformes s'han centrat en la neteja dels murs i l'arranjament del paviment. Tanmateix, s'ha habilitat en l'antic polvorí un projector a la paret, dos bancs i un cartell indicatiu amb el nom de la sala a l'escala exterior. L'espai històric pretén projectar des de l'equipament renovat, l'audiovisual "Savi(e)s i guerrers. Castells de poder", dirigit pels creadors locals Albert Bové i Toni Salut i protagonitzat per actors i actrius de la zona. 

La peça audiovisual dona rellevància al paper de poder que tenien les dones en l'època Medieval i els elements patrimonials que configuraven la capital noguerenca

La píndola visual narra en primera persona la història de Lubb B. Ahmat Al-Qassi, Ermengol VI d'Urgell, Teresa d'Entença i Margarida de Montferrat, quatre personatges històrics de gran importància de Balaguer. Tots ells expliquen la seva vivència al castell i a través de la narració, es divulga el tema del poder a l'Edat Mitjana. També, la peça es divideix en tres parts; els virulents segles VIII i IX: el món dels pactes i les conversions a l'Islam; els regnes de taifes; i el Comtat d'Urgell. Alhora, està dotat d'un guió narratiu orientat a proporcionar al visitant una experiència activa.

Comentaris