27.11.2021 |

Àger celebra una dècada de la restauració de la Col·legiata de Sant Pere

Ho fa amb una trobada científica i amb el concert del quartet 'Vi blanc'
àger2
Àger celebra una dècada de la restauració de la Col·legiata de Sant Pere

El passat dissabte 19 de setembre, el municipi d'Àger va acollir la celebració del simposi 'Present i Futur de la Col·legiata de Sant Pere d'Àger als 10 anys de la restauració', trobada científica que celebrava la primera dècada d'història de recuperació d'aquest complex patrimonial.

Aquesta iniciativa ha estat organitzada per la Fundació Arnau Mir de Tost

L'any 2010 finalitzaren les obres de restauració d'aquest representatiu element patrimonial d'Àger, la intervenció més important que ha rebut des del seu abandonament definitiu a finals del segle XIX.

Les obres de recuperació han permès a visitants i experts aprofundir al voltant de la història dels seus murs, i dels personatges que el freqüentaren. Entre altres, a causa de l'actuació, avui en dia en poden realitzar visites guiades al seu interior.

Un total de vuit taules rodones es desenvoluparen al simposi, amb la presència de personalitats destacades del camp del patrimoni arquitectònic, l'arqueologia, la conservació i la museïtzació, i la història medieval, com Francesc Fité, Núria Gilart, Carme Berlabé, Carmè Alòs o Jesús Brufal.

Com a punt final, tingué lloc el concert en directe del quartet 'Vi blanc'

Àger celebra una dècada de la restauració de la Col·legiata de Sant Pere
comentaris