21.10.2021 |
Territoris.cat

Arrenca la 5a edició de la Fira del Pernil a Balaguer

Balaguer Fira del Pernil 2017 1 itnerior
El certamen obre aquest divendres, i fins al diumenge, una edició amb moltes novetats
Arrenca la 5a edició de la Fira del Pernil a Balaguer

Balaguer Cartell Fira del Pernil2017 texteAquest divendres dia 8 arrenca la 5a edició de la Fira del Pernil a Balaguer, organitzada per l’Associació Gastronòmica Amics de l’Ibèric de Balaguer i la qual s'allargarà fins al diumenge a la nit.

Entre els protagonistes de la fira estaran els cuiners i professionals del pernil que duran a terme xerrades, demostracions i tallers perquè tots aquells que vulguin participar, aprenguin a tallar un pernil o com escollir-lo en el moment de la seva compra. A més, com a novetat principal d’enguany, la seva ubicació durant els tres dies serà al pavelló del Molí de l’esquerra.

Cuiners i professionals faran tallers de com tallar un pernil o com escollir-lo a l'hora de comprar-lo

El certamen compta amb dos espais. D'una banda, dins del pavelló, s'ubiquen 5 estands específics del món del pernil, mentre que a la zona exterior es localitzen les parades amb productes de proximitat com formatges, embotits, vins i caves.

A més, la fira disposarà d'una zona infantil, així com de servei de bar amb terrassa, un escenari que acollirà diferents actuacions musicals i, com a novetat també d’aquesta edició, una zona Chill Out amb còctels i vermuts.

Un vermut, dissabte, o una paellada popular, el diumenge, algunes de les novetats d'aquesta edició

Després de la inauguració divendres a les 8 del vespre a ritme de country amb el grup balaguerí de ball Punta i Taló i l'actuació de Dj Lokito, el programa continuarà dissabte a migdia amb altra de les novetats d'enguany: un vermut a ritme de rumba catalana, amb el grup Con Sabor i posterior un dinar popular. A la nit es podrà sopar a la zona de bar, amb ibèrics, entrepans o carn a la brasa, mentre que l'animació anirà a càrrec dels quintets de rumba catalana i flamenca Los Hernández i Er Taqueta.

Diumenge 10 seguiran els actes de la fira i es farà una paellada popular. A les 8 del vespre tindran lloc les actuacions del grup balaguerí d’Havaneres Vent de Ponent, i tot seguit, el Coro Rociero de Balaguer. Com a cloenda, Con Sabor amenitzarà el sopar i el Dj Lokito tancarà la festa.

Arrenca la 5a edició de la Fira del Pernil a Balaguer
comentaris