Actes del Dia Internacional per a l’erradicació de la violència vers les dones

Balaguer celebra l'acte institucional del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones

Amb motiu de la commemoració del 25N, s'han programat diverses activitats, com la cursa que tindrà lloc diumenge i que començarà a la plaça Mercadal
25N Balaguer5
photo_camera Balaguer ha celebrat aquest divendres l'acte de commemoració del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones

Avui, divendres 24 de novembre, s'ha celebrat l'acte institucional en commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones. La concentració ha tingut lloc a la plaça del Mercadal, i ha estat organitzada conjuntament per la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera.

Durant l'acte, s'ha llegit el manifest que cada any promou el Departament d'Igualtat i Feminismes, seguit d'una acció col·lectiva.

Paral·lelament a l'acte institucional, des de la Paeria s'han organitzat diverses accions, com l'emissió d'un programa especial a Ràdio Balaguer on agents de diferents institucions i entitats que formen part de la xarxa d'acompanyament i intervenció han explicat els serveis i actuacions que realitzen des de les seves respectives institucions. Això inclou el Grup d'Atenció a la víctima del Cos de Mossos d'Esquadra, el Centre d'Atenció Primària, Serveis Socials i el Servei d'Informació i Atenció a les Dones. A més, hi ha participat una dona víctima de violència masclista, qui ha compartit la seva experiència i com ha rebut ajuda i suport a través de la xarxa d'institucions i entitats. L'objectiu d'aquest programa és fer visible el funcionament de cada servei, destacar l'ajuda que ofereixen i mostrar com es coordinen.

Seguint amb les activitats programades amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència vers les dones, aquest diumenge a les 11 h es durà a terme una cursa que començarà a la plaça Mercadal, amb un recorregut de 5 quilòmetres. La participació està oberta a totes les edats, amb un límit de 800 participants. Durant la cursa, es realitzaran diverses activitats, incloent l'actuació del grup de percussió Bandelpal i la cloenda a càrrec de les noies de l'Escola Municipal de Gimnàstica Rítmica.

Des de la Paeria, l'objectiu és crear una jornada participativa i transversal, on cadascú es pugui sentir interpel·lat.

Comentaris