03.06.2020 |
Territoris.cat

Balaguer consolida el seu segell de qualitat en la clausura de Fira Q

En el decurs del certamen es va dur a terme una jornada en la qual es van presentar les qualitats de la carn de porc i l'estudi que ha realitzat l'IRTA de la producció de Barío Germans SA, i del nou pernil Lo pernil de Ponent

Imatge del recinte de Fira Q de Balaguer
Imatge del recinte de Fira Q de Balaguer
Balaguer consolida el seu segell de qualitat en la clausura de Fira Q

Balaguer va clausurar aquest dilluns Fira Q, dedicada als productes de qualitat, després de tres dies de certamen fent un balanç molt positiu pel que fa a visitants i també de les vendes i contactes comercials que s'han fet, segons va explicar l'alcalde de la capital de la Noguera, Jordi Ignasi Vidal. Una convocatòria firal que va programar més de 70 activitats, i una mostra de 130 expositors de diferents sectors.

Imatge de les activitats a Fira Q de BalaguerVidal ha destacat que Fira Q no és l'estricta fira de vendes sinó que majoritàriament es venen a veure novetats i fer contactes. Els expositors han mostrat durant el cap de setmana les seves novetats, mitjançant desfilades de moda i tastos de productes alimentaris com olis o mel, amb l'objectiu d'atraure els compradors.

Balaguer planteja Fira Q com un certament multisectorial per donar a conèixer el dinamisme de la ciutat i de la comarca, una proposta que es consolida, tal com s'ha constatat enguany amb l'increment d'expositors. Una edició que ha recuperat el sector de l'automòbil després de 12 anys d'absència amb un saló on les marques han presentat les seves principals novetats, entre les quals molts vehicles híbrids.

Imatge Jornades a Fira Q de BalaguerLa gastronomia i els productes de proximitat han estat els pals de paller del certamen, que també ha consolidat els sectors de comerç i serveis i el de construcció i habitatge. També per primera vegada el Parc Astronòmic del Montsec ha ofert tallers d'observació del sol amb telescopis a l'exterior del recinte.

Els organitzadors van aprofitar el dilluns festiu per programar activitats com la Jornada el porc de qualitat amb beneficis saludables, organitzada per l'Associació Gastronòmica Amics de l'Ibèric de Balaguer i el Restaurant Racó Ibèric de la capital de la Noguera, i que va servir per presentar les qualitats de la carn de porc i l'estudi que ha realitzat l'IRTA de la producció de Baró Germans SA, que comercialitza la marca Lo pernil de Ponent.

Balaguer consolida el seu segell de qualitat en la clausura de Fira Q
comentaris