05.04.2020 |
Territoris.cat

Balaguer destina més de 12.000 euros a la promoció econòmica i l'emprenedoria

L'Ajuntament de Balaguer impulsa el projecte 'Aixequem les persianes' amb l'objectiu de dinamitzar l'activitat comercial en el Centre Històric

Ermengol present en un dels aparadors del centre de Balaguer
Ermengol present en un dels aparadors del centre de Balaguer
Balaguer destina més de 12.000 euros a la promoció econòmica i l'emprenedoria

L'Ajuntament de Balaguer ha presentat el balanç del projecte Aixequem les persianes, una iniciativa que es va impulsar amb la voluntat de dinamitzar l'activitat comercial i potenciar l'emprenedoria en el Centre Històric de la ciutat. En aquest període, amb el suport de l'Ajuntament, es van implantar nou noves activitats, quatre del sector de l'alimentació, tres dels serveis, una de la restauració i una dedicada a la moda i complements.

Una de les activitats implatades a Centre Historic de BalaguerAmb el projecte Aixequem les persianes, l'Ajuntament ha atorgat ajuts econòmics per fer front a les despeses de lloguer del primer any. S'han llogat locals buits per fer-los servir d'aparadors de promoció turística i comercial així com productes de la terra i artesania amb l'objectiu de mantenir viu l'aparador, posant així en valor el local i facilitar-ne el lloguer.

Amb l'actuació els emprenedors han tingut beneficis fiscals i subvencions en els impostos i taxes establerts en les diferents ordenances fiscals, així com suport i assessorament per part dels tècnics de promoció econòmica de l'Ajuntament.

Durant aquest exercici el consistori de la capital de la Noguera ha concedit ajuts per un import total de 7.406,88 euros, dels quals 3.464,04 euros corresponen a lloguers de l'exercici 2016 i 3.942,84 euros als de l'exercici 2017. Pel que fa als contractes de lloguer de locals buits el consistori hi ha destinat una partida de 3.304,24 euros. En concepte de les excepcions, en llicencies obertura i beneficis fiscals l'import aportat per l'Ajuntament va ser de 1.597 euros.

Comentarios