Balaguer dóna el tret de sortida a les festes Nadal amb la Fira de Santa Llúcia

Arbre de Nadal ©Territoris
photo_camera La Fira se celebra el primer dissabte del mes de desembre

El dissabte dia 1 de desembre el Centre Històric de la ciutat de Balaguer aplegarà una nova edició de la Fira Mercat de Santa Llúcia amb unes 90 parades, amb la voluntat de ser de les primeres a fer sentir aquest esperit nadalenc a totes les llars.

A Balaguer, aquesta Fira se celebra el primer dissabte del mes de desembre

Un any més, la ciutat aplegarà una de les fires amb més història i tradició, esdevenint un mercat eminentment nadalenc. La temàtica de les parades és molt variada, i va des de complements, bijuteria, regals, ornaments, arbres i flors de Nadal, figuretes de pessebre, vidre gravat, ganxet… fins a diferents productes gastronòmics de proximitat com els torrons, el vi i el cava, la cervesa artesana, els formatges, els embotits o els dolços.

S’aprofitarà aquest dia per tal de donar el tret de sortida de les campanyes comercials que estan preparant les diferents associacions

Paral·lelament al mercat pròpiament dit, i per tal de fer-lo més atractiu cada any, s’organitzen activitats lúdiques pensades per a tots els públics i molt especialment  per als més petits, com ara tallers de dibuix i manualitats, yba actuació de l’Escola Municipal de Balaguer o una cercavila.

També es farà l’encesa dels llums i es donarà per iniciada aquesta campanya de l'any

Com a novetat, aquest any s’obrirà l’Oficina d’Orient, un espai on arribaran les tres patgesses, Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, encarregades de rebre tots els nens i nenes que vulguin dur les seves cartes i indicar-los on és casa seva perquè els Reis Mags d'Orient els puguin visitar la nit màgica.

Els cartells de presentació de la Fira de Santa Llúcia de Balaguer

La Fira dels Alls

Per altra banda, sota el lema Recuperem les tradicions es recuperarà una temàtica per la qual aquesta fira era coneguda fa molts i molts anys, quan aquesta era encara La Fira dels Alls.  Per aquest motiu i de la mà de l’associació Dona Rural, es farà una mostra d’alls amb les seves varietats, i també es donaran receptes, com l’allioli, per tal d’utilitzar-los. Aquesta mostra tindrà lloc al Carrer de l’Escala, on des de fa ja uns anys el mateix col·lectiu cuina una llonganissada popular durant tot el dia que dura la fira per recaptar fons per la Marató de TV3.

La Marató de TV3 a Balaguer

La comissió de la festa Balaguer per la Marató, que tindrà lloc a la ciutat el diumenge dia 16 de desembre, quan se celebra la Marató de TV3, farà una paradeta on vendran polseres per la Marató i també els ja tradicionals estels que enguany s’han recuperat per aquestes dades i que lluiran, de nou, al passeig de l’Estació i a la plaça del Mercadal, durant les festes.

Comentaris