Balaguer engega les taules professionals pel seu Pla Estratègic de Cultura

La Paeria ha organitzat quatre grups de debat oberts a la ciutadania per tractar els temes cabdals del projecte

presentació del pla estratègic de cultura - paeria de balaguer
photo_camera Presentació del Pla Estratègic de Cultura de Balaguer

La Paeria de Balaguer ha presentat aquest dimarts la nova fase del procés d’elaboració del Pla Estratègic de Cultura de la ciutat. Des del passat novembre s’ha dut a terme la fase analítica del sistema cultural de la ciutat, on s’ha definit el marc d’actuació i s’han estudiat els agents culturals de Balaguer, així com les principals activitats de l’agenda i els equipaments públics. Fruit d’aquest anàlisi n’ha sorgit un diagnosi preliminar que ara serà completat amb les converses amb els diferents agents culturals i la ciutadania en general.  

En aquesta nova fase s’estableixen quatre grups de debat oberts a la ciutadania dividits en quatre sessions independents. Aquestes, a causa de l’actual situació sanitària, es duran a terme de manera telemàtica els dissabtes a les 6 de la tarda amb el següent calendari:

  • 27 de febrer. Promoció de la creació artística contemporània.
  • 6 de març. Revisió de l’agenda cultural.
  • 13 de març. Governança del sistema cultural.
  • 20 de març. Relació amb els municipis de l’entorn territorial.

La intenció de la Paeria és que el Pla Estratègic de Cultura defineixi quina és l'estratègia a seguir culturalment des de l'any 2021 fins al 2028.

Per participar a les diferents sessions serà necessària la inscripció a [email protected], de manera que els participants rebran un correu amb tota la informació necessària i el diagnosi preliminar dut a terme per l’empresa Bissap.

En la presentació de les taules, el paer de cultura, Arnau Torrente, ha explicat que els membres de l’equip de Govern de la Paeria no formaran part d’aquestes sessions de debat per tal que les sessions siguin més fluides i no hi hagi autocensura a l’hora de parlar de l’actual sistema cultural.  

El procés es divideix en cinc fases: la sistematització d'informació, la diagnosi de la situació actual, una primera proposta d'acció, la proposta de seguiment i avaluació de resultats i impacte i el document final i aprovació del Pla. El procés s'allargarà en els propers mesos, tot i que el calendari previst pot variar en funció de l'evolució de la pandèmia.

Comentaris