Balaguer engegarà aquest any el projecte de millora de l'accessibilitat del turisme cultural

La Generalitat ha concedit a una subvenció de 314.000 euros, procedents de la recaptació de la taxa turística, per fiançar el projecte de la capital de la Noguera 

Projecte de l'accessibilitat del turisme cultural al patrimoni de Balaguer
photo_camera Projecte de l'accessibilitat del turisme cultural al patrimoni de Balaguer

L'Ajuntament de Balaguer ja té llum verda per desplegar el projecte de millora de l'accessibilitat del turisme cultural al patrimoni de la ciutat, donat que la Generalitat l'hi ha concedit un ajut de 314.000 euros per finançar l'actuació, el que representa el 50% del total del projecte, que s'eleva a 628.000 euros.

L'alcalde de Balaguer Jordi Ignasi Vidal, ha explicat que les primeres actuacions s'iniciaran aquest mateix any, començant per la senyalització turística i l'adequació de la Reguereta, que són els projectes que en aquests moments tenim més avançats.

Eglésia de Santa MariaLa base del projecte és l'església Santa Maria, un dels primers monuments que visiten els turistes quan arriben a Balaguer, i el seu entorn. Així, es preveu millorar l'accés al monument a través del carrer de la Botera, el Portal del Gel i el carrer Sant Maria, l'escalinata del carrer Escala així com l'itinerari a Santa Maria a través de la Reguereta i la plaça de Sant Salvador. Hi ha, però, altres actuacions previstes com ara la millora de la recepció del Museu de la Noguera, entès com la porta d'entrada al patrimoni de la ciutat, la millora de l'Oficina de Turisme, la senyalització turística i urbana de la ciutat i l'adequació d'un espai per autocaravanes. Així mateix, també es preveu completar la il·luminació de tota la muralla gòtica de Balaguer i adequar l'edifici mudèjar annex a Santa Maria com a nou punt d'informació turística.

Comentaris