22.10.2020 |
Territoris.cat

Balaguer destina 150.000 euros en la segona edició dels Pressupostos Participatius 2020

Les propostes es poden fer fins el 14 d'octubre a l'App Bústia Ciutadana de la Paeria de Balaguer
Balaguer destina 150.000 euros en la segona edició dels Pressupostos Participatius 2020

La Paeria de Balaguer ha posat en marxa la segona edició de Pressupostos Participats 2020.

Ho ha fet a través del seu canal de Youtube, on s'ha explicat el seu funcionament i les diferents fases, que es desenvoluparan entre setembre i desembre. Les fases s'han dividit en cinc períodes: el de presentació; el període en què es faran les propostes; la valoració; la votació i la presentació dels projectes guanyadors.

A diferència de l'any passat, les propostes d'enguany les farà la ciutadania i els canals pels quals es podran fer arribar seran presencialment, a través d'un formulari físic; o en línia, a través de l'App Bústia Ciutadana

Les propostes es poden fer fins el 14 d'octubre. Del 15 al 22 d'octubre es farà una anàlisi de les propostes per tal de poder realitzar el dia 23 d'octubre un procés per debatre i argumentar-les. 

Del 26 d'octubre fins al 19 de novembre es farà la valoració tècnica de les propostes per estudiar-ne la seva viabilitat i deixar-les a punt per la fase 4, la de votació, que s'obrirà novament a la ciutadania del 20 al 30 de novembre. El dia 4 de desembre es preveu poder presentar els resultats finals. 

Pressupostos participatius 2020 balaguer

Els pressupostos participatius comptaran amb una partida de 150.000 euros, que es veurà reflectida al pressupost ordinari de 2021. Per fer possibles aquests pressupostos s'ha creat una Comissió de Seguiment amb la incorporació de dues persones voluntàries, una persona representant de la ciutadania i una altra representant de les entitats.

L'any passat van participar 733 persones en el primer procés del Pressupost Participatiu de Balaguer

Balaguer destina 150.000 euros en la segona edició dels Pressupostos Participatius 2020
comentaris