Balaguer prepara una mostra internacional de jazz per a joves intèrprets

Del 24 al 27 de maig al Pati de l’antic edifici dels Escolapis

BALAGUER ORGANITZARÀ UNA MOSTRA INTERNACIONAL DE JAZZ interior
photo_camera Els organitzadors, amb el cartell promocional de l'activitat

LEscola Municipal de Música i la Biblioteca Margarida de Montferrat de Balaguer han impulsat una activitat anomenada Jazz al pati, que pretén crear una plataforma per a joves intèrprets al jazz i alhora apropar el públic balaguerí a un estil musical que barreja una rítmica pròpia, el blues principalment, amb una instrumentació genuïna de les bandes de carrer com són la trompeta, corneta, clarinet, tuba, baix, bombo i platerets, segons han explicat els organitzadors.

La proposta neix també de la voluntat d’ensenyar als alumnes de Balaguer i a les seves famílies les diferents possibilitats de desenvolupar-se en estudis musicals i, d’aquesta manera, vincular a alumnes de grau superior de jazz i música moderna de diversos centres d’ensenyament superior dels Països Catalans.

S’atorgarà un premi al millor intèrpret del Jazz al pati, gentilesa de la fundació privada Marguerida de Montferrato de Balaguer

És per aquest motiu que en el programa de concerts de la Mostra Internacional de Jazz de Balaguer comptarà amb la participació d’alumnes d’escoles de grau superior que ja han presentat en forma de concert el seu projecte de final de carrera. La Mostra comptarà amb la participació del Taller de Músics, el Liceu i l’ESMUC del Principat i l’escola Berklee del País Valencià. S’atorgarà un premi al millor intèrpret del Jazz al pati, gentilesa de la fundació privada Marguerida de Montferrato de Balaguer.

El programa inclou quatre concerts, un cine fòrum, un espectacle i recull de CD's i llibres especialitzats en aquest gènere musical

A més dels quatre concerts de jazz, el programa es completa amb un cine fòrum sobre una pel·lícula al voltant del jazz i un espectacle poètic vinculat també al jazz. Paral·lelament, la biblioteca exposarà un recull de CD’s i llibres especialitzats en aquest gènere musical.

Totes les activitats, excepte el cine fòrum que es farà a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, es realitzaran al pati de l’antic edifici dels Escolapis, on actualment hi ha la seu, tant de l’Escola Municipal de Música com de la Biblioteca Municipal de Balaguer.

Comentaris