Balaguer participa a "Camins d'èxit", la jornada de plans educatius d'entorn

El Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida ha acollit aquest dimecres la jornada
Imatge del grup balaguerí a les jornades. Foto: Paeria Balaguer
photo_camera Imatge del grup balaguerí a les jornades. Foto: Paeria Balaguer

El Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida ha acollit aquest dimecres la jornada "Camins d'èxit". Els Plans Educatius d’Entorn són una proposta de cooperació entre el Departament d’Educació i els ajuntaments, i tenen com a objectius aconseguir l’èxit educatiu de tot l’alumnat i contribuir a la cohesió a través de l’equitat, l’educació intercultural, el foment de la convivència i l’ús de la llengua catalana. Els Plans Educatius d’Entorn han esdevingut eines capaces de connectar els aprenentatges formals i no formals, afavorint l’accés de tot l’alumnat, especialment dels que es troben en situació de vulnerabilitat

La jornada celebrada ahir a Lleida anava dirigida als agents que intervenen en els plans d’entorn al territori, amb la voluntat de ser un espai de trobada per compartir experiències, pràctiques, projectes i reflexions. En aquest sentit van participar els PEE de Balaguer, Alt Segrià, Mollerussa, les Borges Blanques, Cervera, Lleida, Guissona, Tàrrega i La Seu d’Urgell.

En el cas de Balaguer, es va presentar l’activitat "Oportunitats en escena" Tallers de suport i acompanyament educatiu a través del teatre, a càrrec de la tècnica d’educació Carme Brusau i que es du a terme a l’escola Àngel Guimerà.

La proposta combina el treball de diferents capacitats relacionals a partir de les arts escèniques i del joc, com l’autoestima, la comprensió lectora, les habilitats socials i comunicatives, la creativitat, l’empatia, l’expressió corporal, i sobretot el treball en equip. En aquest sentit, es va posar de manifest que la proposta tot just comença, però que està sent molt ben rebuda per l’alumnat i el professorat del centre educatiu.

Comentaris