Balaguer posa en marxa dilluns 12 el nou servei de transport urbà

Coincidint amb l'inici del curs escolar, amb tres rutes i un servei que oferirà en total 49 parades

Bus Balaguer 1 interiro
photo_camera L'Ajuntament ha instal·lat set marquesines a les parades amb major nombre d’usuaris

Coincidint amb l'inici del nou curs escolar, l'Ajuntament de Balaguer posarà en funcionament dilluns dia 12 de setembre el nou servei de transport urbà, el qual consta de tres línies, la L1 Ruta principal, la L2 Ruta cementiris i la Ruta escolar. En total hi haurà 49 parades diferents senyalitzades amb pals on es podran consultar les diferents rutes, parades i horaris. A més a més, s’han instal·lat set marquesines a les parades amb major nombre d’usuaris.

El consistori ha presentat el nou circuit. Pel que fa a la Ruta principal, s'ha definit un itinerari que permeti, en intervals de 55 minuts, sortir del barri del Firal, passar pels principals punts d’interès i equipaments de la ciutat arribant a tots els barris i tornar al punt de partida inicial. Aquesta ruta consta de 46 parades i en relació a les anteriors, s’arriba a l’Hospital sociosanitari – Pavelló d’Inpacsa i a l’estació de busos, que, juntament amb la parada de l’estació de trens, permetrà facilitar als usuaris dels diferents transports públics de la ciutat, segons el comunicat de l'Ajuntament.

Les rutes escolars donen prioritat als centres més allunyats com són l’IES Almatà i el Col·legi La Noguera

La ruta L2 dels cementeris es farà els dissabtes a la tarda i és la mateixa que la ruta 1 però s’arriba al cementiri nou a la Carretera C-12.

Pel que fa a les rutes escolars, s’han adaptat als horaris dels diferents centres de la ciutat, donant prioritat a aquells més allunyats del centre com són l’IES Almatà i el Col·legi La Noguera.

A banda de l’inici d’aquest nou servei també entrarà en vigor dilluns 12 el nou sistema tarifari que estableix la gratuïtat del servei fins als 6 anys, descomptes en les targetes de 10 viatges per a menors d’entre 6 i 18 anys i per als majors de 65 anys, i la gratuïtat del transport escolar en horari lectiu derivat d’activitats programades pels centres educatius.

Nou sistema sanitari també a partir de dilluns, amb diferents descomptes 

Segons l'Ajuntament, un cop entri en funcionament aquest servei es procedirà a la signatura del conveni amb l’Autoritat Territorial de Mobilitat per tal que el servei urbà de Balaguer es pugui adherir al sistema tarifari integrat de l’àrea de Lleida que suposarà un important estalvi econòmic per als usuaris del transport públic urbà i interurbà (amb el mateix bitllet per exemple, es podrà validar al transport urbà de Balaguer, amb un interurbà – bus a Lleida o ferrocarrils – i un altre urbà de Lleida). També s’està treballant per a posar en marxar una APP on es podrà consultar la situació exacta del bus urbà i l’hora prevista d’arribada a cada parada d'aquest.

Comentaris