El comerç de Balaguer presenta les activitats per a les Festes de Nadal

Els actes començaran el divendres dia 1 de desembre, quan es farà l'Arribada de la Polsim, l'Estel i l'Encesa de Llums a la plaça del Mercadal

Presentació de les activitats organitzades per les Festes de Nadal 2023 - Foto: Paeria de Balaguer
photo_camera Presentació del actes organitzats pels comerciants, amb motiu de les Festes de Nadal a Balaguer - Foto: Paeria de Balaguer

La Paeria de Balaguer juntament amb les associacions de comerciants de Balaguer, Comerciants ACB, Associació Comerç Balaguer Històric i Sanahuja Comercial, han organitzat diferents activitats per a amenitzar aquests dies de festes a les zones comercials de la ciutat. 

Els actes començaran el divendres dia 1 de desembre, quan es farà l'Arribada de la Polsim, l'Estel i l'Encesa de Llums a la plaça del Mercadal. En aquest acte també hi participaran els comerciants, els quals rebran la bústia per part de la Missatgeria, on tots els infants podran dipositar la seva carta a Ses Majestats d'Orient.  L'endemà dissabte dia 2 es farà el Mercat de Santa Llúcia - Fira dels Alls pels carrers del centre històric, on hi haurà parades de decoració nadalenca, productes típics del territori i artesania. També es faran activitats, com un taller de cuina infantil o un taller d'estampació, i la més destacada serà l'arribada de les Patgesses Albaflor, Dolldargent i Ditsdeseda, les quals seran les encarregades de protegir els tres objectes màgics que els han donat els Reixos. I per tancar la fira dels Alls, hi haurà l'actuació del grup Apocadixie Cotton Pickers a la plaça del Pou, amb un repertori de jazz de Nova Orleans amb tocs nadalencs. 

El següent dissabte dia 9 a la tarda hi haurà l'actuació itinerant del Centre de Dansa i Benestar Idansa, als carrers Major, d'Avall i plaça del Pou, seguida d'un berenar amb xocolata i coca, cortesia de Cuinats Graells. Després es farà un concert de rumba catalana 'El Nadal comença amb tu', a càrrec de Fauna, a la cruïlla del carrer Barcelona amb el carrer Sanahuja. 

El dissabte 16 desembre a la tarda, hi ha prevista l'actuació de l'Escola Rítmica municipal de Balaguer a la plaça del Pou,i després s'oferirà berenar amb coca de xocolata, cortesia de Pastisseria Graells. Seguidament, a la cruïlla del passeig de l'Estació amb el carrer Doctor Fleming, es farà un concert a càrrec de Maria Fernández. 

La següent activitat serà l'actuació del Pallasso Tortelini el dissabte dia 23 de desembre a la plaça Pau Casals a la tarda, a la que seguirà la narració d'un conte de Nadal, que anirà a càrrec de Sílvia Palazón, i que es farà a la plaça del Pou. També hi haurà berenar amb coca i xocolata, cortesia d'Inalba.

Finalment, el dissabte dia 30 a la tarda a la plaça del Pou hi haurà l'actuació del grup balaguerí Hom / House of Madness, amb berenar amb coca amb xocolata, cortesia de Pastisseria Palau. 

A banda de totes les activitats, pels dies 9, 16 i 23 de desembre d'11 a 13 h s'han organitzat dos tallers. L'un és 'Recuperem la tradiciód'enviar postals de Nadal' i l'altre 'Ens ajudes a decorar els arbres de les nostres botigues?', i ambdós es faran al carrer Sanhauja. A més el dia 23 també es farà una Festa nadalenca, amb activitats diverses el matí. 

D'altra banda i per tal de promoure el comerç local, durant les compres nadalenques tots els comerços adherits a les diferents  associacions de comerciants de Balaguer sortejaran vals de compra per als mateixos establiments. Seran 2 vals de 500 EUR; 4 vals de 400 EUR; 5 vals de 250 EUR; 7 vals de 100 EUR; i 9 vals de 50 EUR. També es lliuraran als comerços vals descomptes per la pista sintètica de patinatge.

Comentaris