23.05.2022 |

Balaguer triplica l'afluència de turistes per Setmana Santa

Enguany el turisme francès i castellà que sovint visita Balaguer ha estat substituït per famílies i grups de Catalunya
photo_2021-04-08_18-03-40
L'activitat de l'Or del Segre convida els visitants a viure l'experiència dels antics buscadors
Balaguer triplica l'afluència de turistes per Setmana Santa

Aquesta Setmana Santa Balaguer ha viscut una gran afluència de turistes que s’ha fet evident als carrers de la ciutat. Les dades d’aquests darrers dies festius han estat força altes si les comparem amb les d’altres anys. Òbviament, l’ocupació durant l’any 2020 va ser nul·la arran del confinament per la COVID-19, però si ho comparem amb dades del 2019 les d’enguany les superen amb escreix:  aquest 2021 gairebé s’han triplicat les visites respecte a dos anys enrere. Tots els equipaments turístics (Museus, monuments i punts d’informació) han viscut unes dades similars. El pàrquing d’autocaravanes, situat a la riba esquerra del Segre, ha estat utilitzat per gairebé un centenar de vehicles entre el 27 de març i el 5 d’abril.

photo_2021-04-08_18-03-55

Els hotelers i propietaris d’habitatges d’ús turístic confirmen la gran arribada de turistes durant aquestes dates. Per la gran majoria l’ocupació durant la Setmana Santa ha fregat el 70% entre dilluns i dijous i ha arribat al 100% de divendres a diumenge; el dilluns l’ocupació va començar a baixar.

No obstant això, cal tenir present que aquest gran augment del turisme a Balaguer es deu possiblement a les restriccions de mobilitat, que van empènyer molts turistes a descobrir l’interior del país. La falta de turisme estranger, concretament d’Espanya, també s’ha notat. Enguany el turisme francès i castellà que sovint visita Balaguer ha estat substituït per famílies i grups de Catalunya.

Balaguer triplica l'afluència de turistes per Setmana Santa
comentaris