19.08.2022 |

La barcelonina Anna Font guanyadora del segon Premi Àlbum Il·lustrat de Térmens

A partir de l'àlbum il·lustrat, amb l'infant assegut a la falda de l'adult es genera un triangle màgic, en el qual el nen a la nena comença a entendre la literatura sense saber llegir, a partir de les imatges
Lliurament del Premi Àlbum Il·lustrat de Témens a Anna Font @Territoriscat
Lliurament del Premi Àlbum Il·lustrat de Témens a Anna Font @Territoriscat
La barcelonina Anna Font guanyadora del segon Premi Àlbum Il·lustrat de Térmens

L'Ajuntament de Térmens i l'editorial Salória van donar a conèixer aquest dissabte la guanyadora de la segona edició del Premi Àlbum Il·lustrat, que va recaure en l'artista barcelonina Anna Font Garcia, que va presentar l'obra En Gafarró estrena barret. L'autora explica que es tracta d'una història que té com a fil conductor el senyor Tramuntana, en referència al vent i els seus efectes, els personatges discorren per les imatges intentant afrontar les adversitats provocades per la ventada, i d'alguna manera millora el caràcter del protagonista.

L'acte s'ha celebrat sense públic, en El Centre Cultural Sant Joan de Térmens, hi ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa del municipi de la Noguera, Concepció Cañadell, el responsable de l'àrea de Cultura del Consell Comarcal, Jaume Montfort, i la vicepresidenta de la Diputació, Estefania Rufach.

Lliurament del Premi Àlbum Il·lustrat de Témens (2)Per la seva banda, el president del jurat, l'escriptor i editor, Ramon Besora, qualificava l'obra d'extraordinària, per l'impecable traçat i el cromatisme de la Il·lustració, que coordina a la perfecció amb un text divertit, la qual cosa converteixen el treball en una obra rodona. Besora ha destacat que el jurat ha tingut dificultats per decidir l'obra guanyadora, donat que les 17 obres presentades eren d'una gran qualitat. La guanyadora s'emporta una dotació econòmica de 4.000 euros, i la publicació de l'obra.

Besora ha destacat, i felicitat a l'Ajuntament de Térmens per la seva sensibilitat envers el món de la cultura, i en especial el que fa referència als infants, ja que l'atracció pels llibres i la lectura creix en l'entorn familiar. A partir de l'àlbum il·lustrat, amb l'infant assegut a la falda de l'adult es genera un triangle màgic, en el qual el nen a la nena comença a entendre la literatura sense saber llegir, a partir de les imatges.

Lliurament del Premi Àlbum Il·lustrat de Témens (4)L'alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell, destaca la important participació que hi ha hagut en aquesta segona edició, amb 17 obres presentades, en un context i en unes condicions que tots coneixem, marcades per la Covid-19, però sobretot s'ha de reconèixer la qualitat i el nivell de tots els participants, cosa que ens fa pensar en què va ser un encert l'aposta que el poble de Térmens va fer i fa per la cultura com a element dinamitzador de l'àmbit local.

L'organització d'un premi d'àlbum il·lustrat entronca amb la gran tradició d'il·lustradors i il·lustradores que tenim a Catalunya i que això es faci des d'un poble petit, com Térmens, creiem que té un valor especial
 

Lliurament del Premi Àlbum Il·lustrat de Témens @Territoriscat

Anna Font

La guanyadora de la segona convocatòria del Premi d'Àlbum Il·lustrat de Térmens, és una artista vocacional, autodidacta, que es va iniciar en la pintura i dibuix, de la mà d'Agustí Roca i Núria Balcells, però va ser Ignasi Blanch des de l'Escola de la Dona qui l'hi va contagiar la passió per continuar, després d'una crisi laboral, per intentar aconseguir un espai professional. A partir d'aquell moment em van succeir coses molt boniques.

Aconseguia un primer premi a la Fira del Conte de Medinyà, amb l'obra El petit país del senyor Pelut, que em va produir una il·lusió tremenda

Continua la formació al Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (EINA). I aquest premi de Térmens ha sigut un nou al·licient per consolidar el desig de professionalització.

El jurat d'aquest primer Premi d'Àlbum Il·lustrat Vila de Térmens està format per professionals del món del llibre que, tots ells, estan vinculats directament o indirectament amb el poble de Térmens i amb les comarques lleidatanes. La presidenta d'Honor del jurat del premi és la il·lustradora Roser Capdevila, i el president del jurat és l'escriptor, editor i mestre, Ramon Besora. També formen part del jurat l'impulsor de la llibreria L'Argonauta, Andrea Giovannoli, la bibliotecària i directora de la Biblioteca Pública de Balaguer, Núria Arbós; la directora de l'escola Alfred Potrony, Elisa Navarro; el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Térmens, Vicenç Pascual; l'especialista en premsa i màrqueting, Sílvia Rodríguez, el responsable d'Edicions Salòria, Marcel·lí Pascual, i la guanyadora de la primera edició amb l'obra El Sr. Mongeta, la Sabata i el Botó, la il·lustradora Natasha Domanova.

La barcelonina Anna Font guanyadora del segon Premi Àlbum Il·lustrat de Térmens
comentaris