02.12.2021 |
Territoris.cat

Balaguer es vesteix de gala per gaudir de la Festa Major del Sant Crist

Tot tipus d'actes lúdics i tradicionals ompliran la capital de la Noguera fins al proper diumenge 13 de novembre

balaguer2
Els gegants de Balaguer van acompanyar als nens i nenes durant l'Ofrena Floral al Sant Crist
Balaguer es vesteix de gala per gaudir de la Festa Major del Sant Crist

Balaguer es vesteix de gala durant tota aquesta de setmana amb motiu de la Festa Major del Sant Crist. Fruit de l’entusiasme dels seus veïns, veïnes i institucions, ja han tingut lloc els primers actes del programa.

Ahir va desenvolupar-se la tradicional Ofrena Floral, que ha comptat amb la participació de centenars d'escolars dels centres educatius de Balaguer. Com és habitual, els infants han arribat caminant fins al Santuari del Sant Crist amb la companyia dels gegants de la ciutat i d'un grup d'animació, donant així inici als actes festius.

A la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Balaguer, va tenir lloc la lectura del Pregó de Festa Major, que enguany ha anat a càrrec del científic Jaume Canals Artigas, fill de la vila.

I, per altra banda, al vespre va inaugurar-se l’exposició ‘Balaguer. Un segle de vida, cent anys de futbol’, al Museu de la Noguera. La mostra, que ja ha estat visualitzada per un centenar de persones, vol esdevenir un repàs a la historia del futbol de la capital de la Noguera, des de la seva arribada el 1916 amb la fundació del Bargusios Societat de Football fins als nostres dies.

Entre d’altres actes, aquests dies ompliran Balaguer el monòleg de l’humorista José Corbacho, els clàssics de l’Orquestra Maravella, diverses obres teatrals, ballades de sardanes, focs artificials, la presentació del llibre ‘Paisatge, país, pàtria’ d’en Josep Vallverdú i el concert d’Oques Grasses, 7D Rock i La Fuga.

Balaguer es vesteix de gala per gaudir de la Festa Major del Sant Crist