lliurament el 4 de juny

Carla Simón, guanyadora del XXXIII Premi Comte Jaume d’Urgell de Balaguer

En la categoria de premi col·lectiu, el guardó és per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació de Catalunya (AMIC)

Carla Simon ©Imatge arxiu
photo_camera Carla Simon

La Paeria de Balaguer atorga, any rere any, el Premi Jaume Comte d’Urgell, un guardó que reconeix a persones i a entitats dels Països Catalans que per la seva força cultural, la seva original trajectòria, i la gran capacitat de comunicació de la seva feina i obra.

Enguany, la persona guanyadora de la categoria individual ha estat la cineasta Carla Simón, recentment guardonada amb l’Os d’or de la Berlinale per la pel·lícula 'Alcarràs'.

El jurat ha escollit Simon per demostrar que les històries en català, sobre Catalunya i les persones dels seus pobles tenen un valor universal

En la categoria de premi col·lectiu, el guardó és per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació de Catalunya (AMIC), que enguany celebra els 25 anys vertebrant mitjans de comunicació d'arreu del territori. 

L’acte de lliurament tindrà lloc el dissabte 4 de juny, en el marc de La nit de la cultura, un acte que també servirà per premià als guanyadors dels Premis Ziryabde conte llegendari i composició

 

------------------------------------------------------------------------------------------------

Aquest premi anual, atorgat per la Paeria de Balaguer, és una reproducció a escala real del segell que usava el comte Jaume d’Urgell. El Comtat d’Urgell, amb la seu al Castell Formós de Balaguer, esdevé centre de la cultura durant la Catalunya comtal i amb aquest premi, aquesta missió cultural, travessa els segles.

comentaris