Tomàs Cusiné vol enfortir el binomi ecologia-turisme per respondre a la demanda internacional

Imatge de Tomàs Cusiné, Xavier Cepero i Mireia González
photo_camera Imatge de Tomàs Cusiné, Xavier Cepero i Mireia González

El grup Tomàs Cusiné està duent a terme diferents actuacions al Castell del Remei per potenciar les visites al celler. En concret, està duent a terme una remodelació del celler, amb 600 metres quadrats nous, per tal d'habilitar un espai d'acollida de visitants i un centre d'interpretació, que serveixi per donar a conèixer els més de dos segles d'història d'aquesta finca. Les obres, que està previst que s'allarguin prop d'un any i que suposen una inversió superior al milió d'euros, també inclouen actuacions en l'àmbit paisatgístic, pensades per afavorir les visites. A més, l'explotació vitivinícola situada al municipi de Penelles també compta en les seves instal·lacions amb un restaurant, que l'any passat va elaborar 23.000 menús i els jardins del qual acullen festes, celebracions, aplecs i activitats diverses que atreuen centenars de persones durant l'any. 

Amb l'aposta per l'enoturisme, els cellers de Tomàs Cusiné busquen donar a conèixer paisatges i entorns privilegiats a les comarques de Lleida, alhora que donar notorietat a les marques i cellers, segons ha ressaltat Tomàs Cusiné, enòleg i propietari del grup. Cal recordar que aquest també compta amb el Vilosell Wine Hotel, un petit hotel-boutique i casa rural condicionat per donar allotjament als visitants que busquen una experiència enoturística en aquesta localitat de les Garrigues. 

Imatge de Tomàs Cusiné mostrant una ampolla de vi de la finca de VilosellAl marge del turisme, dins el seu Pla estratègic per al 2020, el grup Tomàs Cusiné també fa una aposta ferma per l'ecologia i, és que, enfortir el binomi ecologia-turisme dins els cellers respon a la demanda cada cop més creixent del client internacional on el grup destina més de la meitat de la seva producció, segons ha remarcat Cusiné. 

El grup vitivinícola es fixa com a repte que al 2020 totes les seves vinyes segueixin pràctiques respectuoses amb el medi ambient i estiguin certificades com a ecològiques i, per tant, que la pràctica totalitat dels seus vins també ho siguin. Actualment, el grup ja compta amb 60 hectàrees certificades i l'objectiu és arribar a les 165 en propietat en aquest període. Per això, Cusiné, també emplaça els pagesos que produeixen per als seus cellers a donar aquest pas. A la vegada, el grup Tomàs Cusiné ha destinat enguany 10 hectàrees de vinya al terme del Vilosell al cultiu biodinàmic, amb les necessitats i especificitats que aquest comporta per tal d'avaluar-ne els resultats, segons ha explicat Tomàs Cusiné. 

El grup de cellers de l'enòleg Tomàs Cusiné engloba les empreses Castell del Remei, Tomàs Cusiné, Cérvoles, les tres dins la DO Costers del Segre, a més de Cara Nord, a la DO Conca de Barberà. Durant el 2017, el grup va produir 1,2 milions d'ampolles, un 20% de la DO Costers del Segre, en un segment de mercat Premium. D'aquestes, unes 700.000 ampolles corresponen al Castell del Remei; 300.000, a Tomàs Cusiné; unes 100.000, a Cérvoles, i les 100.000 restants, a Cara Nord.

Comentaris