Tot a punt per a la celebració del tradicional Aplec de Primavera del Castell del Remei

Ball de gitanes, aperitiu amb música en viu, degustació de vins, espectacle infantil i dinar popular, entre moltes altres activitats que s'hi han programat

Aplec de Pimavera - Foto: Cedida pel Castell del Remei
photo_camera Aplec de Pimavera - Foto: Cedida pel Castell del Remei

Diumenge 28 d’abril tindrà lloc una nova edició de l’Aplec de Primavera del Castell del Remei que inclourà una exhibició de ball de gitanes, aperitiu amb música en viu, espai de degustació de vins, espectacle infantil, i dinar popular, entre moltes altres activitats. Com sempre, i amb la intenció de recrear l’ambientació de l’època noucentista a l’antiga colònia agrícola, qui hi assisteixi vestit completament de color blanc rebrà un obsequi que enguany consisteix en un tapaboques.

A les 10.00 hores, el tradicional toc d’inici de sirena de la finca anunciarà l’arribada de vehicles històrics del Club de Vehicles Històrics de Lleida i l’obertura del mercat d’artesania i de productes de proximitat. Així mateix, el modelisme naval al llac, l’exhibició i activitat de pilotatge d’automodelisme crawler ràdio-control, les passejades en carruatges de cavalls, la biblioteca infantil i el castell inflable ja estaran a punt per al gaudi dels visitants. Les dues sales d’exposicions del complex exhibiran segles mostres: Exposició de fotografia “Ecos de passions prohibides: una immersió a La casa de Bernarda Alba” d’Aida Pallàs Barta, i “Aquarel·les del Calendari Canal Viu 2024” de Rafel Cerdan.

Lògicament, el vi tindrà el seu protagonisme amb parades per a degustar vins dels cellers del grup de Tomàs Cusiné: Castell del Remei, Tomàs Cusiné, Cérvoles Celler i Cara Nord.

Per la seva banda, les activitats adreçades als infants se centraran en l’espectacle Lo Biel, un pallasso i els jocs tradicionals i activitats Les Firetes del Castell del Remei.

A la mateixa hora, tindrà lloc una missa dominical cantada pel Cor Absis de l’Escola de Música Pare Ireneu Segarra d’Ivars d’Urgell, al Santuari de la Mare de Déu del Remei.

A les 12 h, la plaça Major acollirà una exhibició de ball de gitanes interpretat pel grup de dansa popular Gitanes de La Soll de Tàrrega. I a continuació, tindrà lloc l’actuació musical del Quintet Blanquers al ritme del qual ballaran parelles de swing.

Finalment, el tradicional toc de sirena de la finca marcarà el final de la festa i l’inici del dinar popular a base de graellada de carn a càrrec del restaurant de la finca.

Comentaris