28.11.2022 |
Territoris.cat

El Castell del Remei celebra el tradicional Aplec amb l'essència de Colònia Agrícola

Imatge del públic a l'Aplec del Castell del Remeri
Imatge del públic a l'Aplec del Castell del Remeri
El Castell del Remei celebra el tradicional Aplec amb l'essència de Colònia Agrícola

La colònia agrícola del Castell del Remei celebra el diumenge 28 d'abril el tradicional Aplec, una festa que tal com es feia en els seus anys d'esplendor, de finals del segle XIX, convida al públic a participar d'un gran nombre d'activitats. La festa incorpora des de fa uns anys una important component artística i cultural que complementa l'atractiu patrimonial de l'entorn, amb el celler i el passatge natural amb les vistes de les vinyes.

Les instal·lacions de la finca acolliran l'exposició Grans mestres de l'obra gràfica internacional de la col·lecció Arnó-­Vila que exhibeix obres de Picasso, Braque, Chagall, Miró, Dalí, Nash, Warhol, Barceló, Christo, Ernst, entre altres artistes cabdals del segle XX. En el vessant cultural tornarà a estar present Aplec literari que aplega rellevants poetes catalans que llegiran les seves obres inèdites, que aquesta edició dediquen a arbres del Passeig de les Senyoretes. Hi intervindran Josep Vallverdú, Rosa Fabregat, Eduard Batlle, Enric Boluda, Josep Borrell, Xavier Macià, Àngels Marzo, Anton Not, Joan Rovira, Josep M. Sala-­Valldaura, Eduard Sanahuja, Jaume Suau i Àlex Susanna.

Ermita de la mare de Déu del Remei al Castell del RemeiLa complicitat del Castell del Remei amb Penelles es veurà materialitzada, amb un tasta del Gargar Festival de Murals i Art Rural que se celebra en aquest municipi de la Noguera, del 3 al 5 de maig, que consistirà en una acció artística sobre el troc d'un tranc arrelat.

El programa festiu i de lleure es completa amb un mercat de productes artesans, jocs tradicionals i animació infantil, aperitiu amb música en viu, passejades en carruatge de cavalls, modelisme, exhibició de balls country i swing, vehicles històrics, visites al celler i al santuari de la mare de Déu del Remei, concursos fotogràfics, entre altres.

Activitats de l'Aplec del Castell del RemeiI per complementar amb l'oferta del Restaurant del Castell del Remei, un bon nombre de Food Trucks, oferiran les seves creacions particulars als visitants que vulguin combinar l'activitat amb la gastronomia de carrer.

L'objectiu de recrear l'atmosfera de principis del segle XX va generar la idea d'instar tots els assistents a participar amb vestimenta de color blanc, preferiblement d'estil noucentista català. Per tant, totes aquelles persones que vesteixen roba blanca (peces superior i inferior) reben un obsequi per part de l'organització per la seva contribució a l'ambient creat que aquest any consistirà en una bossa.

El Castell del Remei celebra el tradicional Aplec amb l'essència de Colònia Agrícola
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement