Castell del Remei presenta una programació cultural i de lleure per consolidar la colònia agrícola com a destinació turística

Carabana gastronomica
photo_camera Carabana gastronomica

La colònia Agrícola del Castell del Remei i l'entorn enològic proposa una oferta d'activitats per projectar l'espai com a destinació turística de la demarcació de Lleida. Música en viu, la tercera caminada i Cursa Nocturna, revetlla de Sant Joan, cinema a l'aire lliure i modelisme, formen part de l'agenda que es desplegarà al llarg d'aquest estiu.

Una de les primeres activitats, marida cultura, música i gastronomia, sota el nom de La Gastrovan, la caravana de menjar i begudes que s'instal·la cada cap de setmana a partir de les 11 del matí a la terrassa de l'Estany del Molí.

Al voltant de la Gastrovan s'organitzen sessions de jazz, actuacions d'intèrprets o DJs de diferents estils musicals i tallers infantils a l'hora del vermut o al vespre

El programa també inclou l'activitat física amb la tercera edició de la Cursa i Caminada Nocturna, una convocatòria que tindrà lloc el dissabte 2 de juny, a dos quarts de deu de la nit. Una iniciativa amb la component solidària que es destinarà a la Fundació Catalana de Lupus. Els participants podran recórrer dues distàncies i a l'arribada els esperarà una llonganissada i de tast de vins.

El calendari continu el diumenge 17 de juny, la historiadora Lluïsa Pla pronunciarà una conferència titulada La família Girona, l'alta burgesia catalana del segle XIX, amb. una visita guiada al celler i degustació de vins

El cinema amb entrada lliure tindrà el seu espai a l'estiu de la finca, atès que la premiada pel·lícula La Llibreria, dirigida per la directora Isabel Coixet, es projectarà el dissabte 30 de juny als jardins del castell a les 22.00 hores.

Carabana gastronomica PortadaEl modelisme, una de les pràctiques habituals en les festes organitzades pel Castell del Remei, serà el protagonista d'una jornada en ple mes d'agost durant la qual els vaixells en miniatura navegaran pel llac.

La sala Lucilla Atilia no tanca per vacances i fins al 29 de juny es podran admirar els olis de Miguel de Ibarbia sota el títol Paisatges del subconscient, i durant el mes de juliol, l'espai acollirà les pintures de l'artista Robert Martí Ripoll

Maquetes de modelisme naval, aeromodelisme i auto modelisme de socis del Club de Modelisme de Tàrrega seran les protagonistes de la mostra corresponent al mes d'agost. I l'exposició Monumenta, basada en els singulars edificis dels membres de l'entitat -Associació de Propietaris de Castells i Edificis Catalogats de Catalunya, a la qual pertany Castell del Remei-, estarà exhibida durant tot el setembre.

Comentaris