L'Aplec del Castell del Remei convida un any més a gaudir de 'l'olor de colònia'

Des de l'organització es recomana vestir de blanc, vestit habitual de les festes respectades, i els visitants que ho facin rebran com a obsequi una copa amb el segell del celler
Programa de l'Aplec del Castell del Remei Portada
photo_camera Programa de l'Aplec del Castell del Remei Portada

El Castell del Remei convida novament a gaudir de l'olor de colònia amb la celebració del tradicional aplec de primavera. La festa de la colònia agrícola havia aplegat visitants de molts indrets de terres lleidatanes, per la seva situació estratègica i la rellevància en l'àmbit econòmic. Convertit en seu logística dels cellers Tomàs Cusiné ha reprès un nou període d'esplendor que s'ofereix al públic amb aquesta festa que se celebra el diumenge 8 de maig.

Des de l'organització es recomana vestir de blanc, vestit habitual de les festes respectades, i els visitants que ho facin rebran com a obsequi una copa amb el segell del celler. El toc de la sirena arrencarà el programa d'activitats al voltant de les 10 del matí, i a partir d'aquesta hora, s'obrirà el mercat d'artesania i productes de proximitat i s'esperarà l'arribada d'un bon grapar de vehicles històrics, que s'afegiran a les propostes per visitar en la diada.

Aplec del Castell del Remei
Aplec del Castell del Remei ©JosepAPérez

La llacuna del recinte serà escenari de l'exhibició de modelisme naval i posat amb els vehicles miniatura es completarà l'activitat amb aeromodelisme i automobilisme, per tots aquells que tinguin interès en noves experiències. En aquest àmbit experiencial el programa convida a gaudir d'un passeig amb carruatge de cavalls, al voltant dels edificis i finques de la colònia. Per a la quitxalla, biblioteca infantil a l'aire lliure i inflables, sessions de contacontes, firetes i jocs.

Aplec del Castell del Remei el vermut popular i parades d'artesania ©JosepAPérez
Aplec del Castell del Remei el vermut popular i parades d'artesania ©JosepAPérez

Es podran dur a terme visites guiades al celler i a l'ermita de la Mare de Déu del Remei. A la Sala de Tast de La casa dels vins del celler es podrà visitar l'exposició de les il·lustracions de l'artista Josep Pulido, que formen part de la publicació Tast 3. Es tracta d'un treball dedicat als arbres del Passeig de les senyoretes, on troben els exemplars més antics de la colònia, que es va presentar el passat 24 d'abril, en el marc de l'Aplec literari.

La matinal festiva es completarà amb els tastos de vins, exhibició de swing, aperitiu i concert de la banda Blanquers Jazz Sextet, cuina sobre rodes, el tradicional concurs de fotografia #CastelldelRemei, i la missa cantada en honor de la Mare de Déu.

Programa de l'Aplec del Castell del Remei
Programa de l'Aplec del Castell del Remei

 

Comentaris