Castell del Remei rep el Premi del Capítol del Vi a la Conservació del Patrimoni Històric 

Castell del Remei rep el Premi del Capítol del Vi a la Conservació del Patrimoni Històric 1 inteior
photo_camera Tomàs Cusiné, president de Castell del Remei, va recollir el premi en una cerimònia celebrada al Monestir de Sant Miquel, al Poble Espanyol de Barcelona

Castell del Remei va rebre el Premi Capítol del Vi a la Conservació del Patrimoni Històric, un guardó que reconeix el compromís del celler en la defensa i conservació del patrimoni històric que posseeix, manté i potencia, reivindicant la importància de l’antiga colònia agrícola i com a primer celler català en elaborar i etiquetar vins fins de criança.  

El celler ha rebut el premi a la defensa i a la conservació del patrimoni històric del sector vitivinícola en la primera edició dels guardons del sereníssim Capítol del Vi, la confraria més antiga de l’Estat espanyol 

La seva llarga trajectòria històrica com a enclavament estratègic es remunta a gairebé 2.000 anys, construint al segle XIX la hisenda més gran de regadiu de Catalunya amb la incorporació dels avenços propis de la Revolució Industrial, període del qual encara es conserven una destil·leria, una boteria i una ferreria, a més del mateix castell i el santuari. 

El premi va ser recollit per Tomàs Cusiné, president de Castell del Remei, en una cerimònia celebrada al Monestir de Sant Miquel, al Poble Espanyol de Barcelona, on es va distingir també a Miquel Torres, en la categoria de Medi Ambient; al Museu de Badalona, en la categoria de Cultura; i a la Cooperativa L’Olivera, en la de Compromís Social.  

Castell del Remei va iniciar la seva activitat vinícola l’any 1780 a Penelles amb el propòsit d’elaborar vins de criança de qualitat

Amb més de dos segles d’història, Castell del Remei va iniciar la seva activitat vinícola l’any 1780 a Penelles amb el propòsit d’elaborar vins de criança de qualitat. Les privilegiades condicions geoclimàtiques de la propietat i el disseny de les instal·lacions, el van distingir com al primer celler català concebut segons el model dels admirats châteaux bordelesos. Sota la direcció de Tomàs Cusiné i emparada a la DO Costers del Segre, el celler elabora tres vins negres -Gotim Bru, Oda i 1780- i dos blancs -Gotim Blanc i Oda Blanc-. 

Encara que Castell del Remei centra la seva activitat en l’elaboració de vi, el complex d’edificis que envolten la finca revelen la llarga història de la propietat, que es desenvolupa i creix també com destinació enoturística única a la denominació. 

Comentaris