9 d'octubre

El Castell del Remei ultima els darrers detalls de la seva Festa Major

Aquesta trobada incorpora un concert per al jovent a càrrec del grup musical Pasqual & els Desnatats

Festa Major 2021 al Castell del Remei ©Territoris
photo_camera Festa Major del Castell del Remei de l'edició passada.

El diumenge 9 d'octubre, el Castell del Remei es tornarà a vestir de Festa Major i omplirà de música i cultura popular la històrica finca de la Noguera.

Aquesta jornada festiva arrencarà a les 10.00 hores amb el toc de sirena, que coincidirà amb l'arribada dels tractors antics.

Les persones visitants podran gaudir d'un mercat d'artesania i de productes de proximitat, així com de passejades amb carruatges de cavalls, jocs infantis i una exhibició d'automodelisme

El vi i la gastronomia prendran protagonista a la Festa del Castell del Remei amb degustacions dels cellers de Tomàs Cusiné, una zona de cuina sobre rodes i una graellada a la brasa.

A més, s'organitzaran diverses visites al celler i al santuari, exposicions fotogràfiques i diversos concursos.

Enguany, el pregó de Festa Major anirà a càrrec de la Doctora en Història, Lluïsa Pla Toldrà, autora del llibre 'Els Girona, la gran burgesia catalana del segle XIX', que tindrà lloc des de la balconada del pati de la casa-palau. A aquest hi serià l'estrena sonora de la campana restaurada de la teulada de la façana principal de la casa-palau.

Les campanades anunciaran l'inici de la missa solemne, a les 11.00 hores, cantada pel Cor Parroquial de Boldú amb l'assistència de la pubilla i de l'hereu de Penelles i els cants de la Pregària de la Verge del Remei. Alhora, l'animació infantil a la zona de les firetes del Castell del Remei inclourà, dintre de l'antic corral, una experiència amb ponis perquè els infants puguin conèixer aquests animals de ben a prop.

Al voltant de les 12.00, es podrà gaudir de la cercavila amb els gegants i capgrossos de Penelles i Els Bombollers de Cervera, i seguidament intervindrà la Cobla 11 de Setembre per a començar la ballada de sardanes a la plaça Major, on es podrà prendre l'aperitiu.

A la mateixa hora, a la Plaça Canal d'Urgell, el grup musical Pasqual & els Desnatats començaran el seu concert, adreçat als més joves.

La Festa Major del Castell del Remei trobarà el punt final a les 14.30 hores, quan novament la sirena tornarà a sonar. 

Comentaris