Castell de Remei vol fer valdre la Colònia Agrícola dins d'un projecte enoturístic

Els cellers del grup Tomàs Cusiné comercialitzaran en dos o tres anys el 40% de la verema del 2016 com a producció ecològica, certificada pel consell regulador

Tomà Cusiné presenta el projecte enoturistic de Castell del Remei 1
photo_camera Tomà Cusiné presenta el projecte enoturistic de Castell del Remei

Tomàs Cusiné ha presentat aquest dilluns el que denomina projecte de vida, una iniciativa que es va plantejar fa dos anys quan va adquirir l'emblemàtic celler del Castell del Remei. L'enòleg s'ha envoltat d'un equip que al marge de renovar la seva imatge i incidir en l'aposta per la qualitat dels vins, treballa per divulgar els atractius enoturístics de la finca i el seu entorn paisatgístic i arquitectònic.​

L'equip ha dut a terme una important recerca de la memòria oral i gràfica del que havia sigut la Colònia Agrícola del Castell del Remei. En aquest sentit està previst crear un centre d'interpretació, així com recuperar alguns dels espais de l'activitat agrícola i industrial de la colònia, com els tallers o la fusteria.

Tomà Cusiné presenta el projecte enoturistic de Castell del RemeiSegons ha explicat Tomàs Cusiné, es tracta d'un projecte que es desplegarà en el termini de dos anys i en el que invertiran 1,2 milions d'euros, i per la que esperen aconseguir el suport de les administracions públiques. Cusiné ha afegit que creu que estan obligats a impulsar pel fet que el Castell del Remei és un dels ''únics'' atractius turístics del pla de Lleida.

Pel que respecta als cellers del grup, Tomàs Cusiné ha explicat que la verema del 2016, que es comercialitzarà en dos o tres anys en segons quins negres, serà al 40% de producció ecològica certificada pel consell regulador. L'objectiu del celler és que en el termini de cinc anys la producció ecològica sigui del 100% de les vinyes, ja que el mercat va cap aquí, sobretot per als consumidors de països nòrdics, i perquè cada vegada es vol saber més sobre com s'elabora el vi i quins productes hi ha al seu darrere.

El Castell del Remei va iniciar la seva activitat vinícola l'any 1780 amb el propòsit d'elaborar únicament vins de criança. Les condicions bioclimàtiques de la propietat i el disseny de les instal·lacions van distingir el Castell de Remei com el primer celler català concebut segons el model dels admirats châteaux bordelesos.

Tomàs Cusiné va contribuir a la dècada dels 80 a definir el perfil dels vins del Castell del Remei però l'any 1997 va crear Cérvoles Celler amb les vinyes de la Pobla de Cérvoles i el 2003 es va allunyar de l'empresa de la seva família per desenvolupar els seus propis projectes amb els cellers Tomàs Cusiné i Cara Nord, a Poblet. Després de consolidar aquests dos projectes, el 2014 va tornar al Castell del Remei i en va assumir la màxima responsabilitat.

Comentaris