27.10.2021 |
Territoris.cat

El Parc Astronòmic de Montsec inicia temporada amb un nou telescopi

El Centre d'Observació de l'Univers d'Àger, inaugura la vuitena temporada que amb aquest telescopi suposa un nou atractiu perquè s'incrementi el nombre de visitants

El conseller Jordi Baiget presideix el bateig del telescopi  al COU d'Àger Interior
El conseller Jordi Baiget presideix el bateig del telescopi al COU d'Àger Interior
El Parc Astronòmic de Montsec inicia temporada amb un nou telescopi

El Centre d'Observació de l'Univers (COU) d'Àger ha donat el tret de sortida a la vuitena temporada, aquest dijous, amb el bateig del telescopi que portarà el nom de la professora de la UB, Assumpció Català. Un acte que ha estat presidit pel conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, a qui han acompanyat, familiars de Català. i representants de les administracions de la demarcació de Lleida

El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Jordi Baiget, ha explicat que Assumpció Català va ser una dona avançada al seu temps, ja que va estudiar ciències exactes, una carrera científica, quan pràcticament cap dona estudiava a la universitat.

El conseller Jordi Baiget presideix el bateig del telescopiPer la seva banda el president de la Diputació Joan Reñé, ha destacat el valor turístic del COU, com una proposta científica que incrementa l’àmplia i variada oferta turística de les comarques lleidatanes.

El director del COU d'Àger, Salvador Ribas, ha explicat que aquesta és la vuitena temporada de Centre i que amb aquest nou telescopi suposa un nou atractiu perquè aquesta temporada sigui encara millor que la passada pel que fa al nombre de visitants. Ribas celebra que el nou telescopi estigui dedicat a una persona emblemàtica i "referent a la universitat" i que els visitants puguin descobrir la seva figura.

La germana de Català, Maria Cinta Català, ha explicat que la seva germana era una persona que es va dedicar a l'estudi, molt familiar i que es va dedicar a la docència amb tota la seva vocació. És molt emocionant que li dediquin el seu nom al telescopi i estaria molt orgullosa com ho estem la família.

El Parc Astronòmic de Montsec inicia temporada amb un nou telescopi
comentaris