La Matança del Porc de Montgai elabora més de 400 quilos d'embotits

La jornada es va completar amb una visita guiada al Passatge Antic on els assistents han pogut recórrer l'interior de les antigues cases del poble.

Els veïns i visitants recullen els embotits de la matança a Montgai
photo_camera Els veïns i visitants recullen els embotits de la matança a Montgai

Unes 350 persones s'han apropat aquest diumenge fins a la localitat de Montgai per participar en la trenta-tresena edició de la Matança del Porc on s'ha elaborat uns 400 kg de llonganissa i botifarra negra.

La festa ha començat a primera hora del matí amb l’elaboració del tradicional mondongo a la placeta de davant el bar a càrrec d'una trentena de veïns de la població. Els visitants podien esmorzar pa torrat i arengades. A migdia s'ha repartit el dinar popular a base de mongetes, llonganissa i botifarra.

La jornada s'ha completat amb una visita guiada al Passatge Antic on els assistents han pogut recórrer l'interior de les antigues cases del poble.

Val a dir que enguany la festa no s'ha pogut celebrar com era habitual a la plaça Prat de la Riba perquè està en obres de remodelació les quals s'espera que s'enllesteixin a finals del pròxim mes d'abril.

La Matança del Porc a Montgai se celebra per recordar la feina que antigament, a l’hivern, es feia a les cases de pagès per la supervivència de la família durant l’any.

Comentaris