28.10.2021 |

Térmens continua reivindicant el traspas de la carretera de Bellvis a la Generalitat

L'Ajuntament de Térmens va endegar al mes de març, una recollida de firmes per exigir una solució definitiva a la carretera de Bellvís, d'una banda, demanava la implicació de les institucions supramunicipals en l'adequació d'aquesta carretera perquè assumís de forma segura el trànsit
Inici de les obres de millora en la carretera de Térmens a Bellvís @AjTérmens
Inici de les obres de millora en la carretera de Térmens a Bellvís @AjTérmens
Térmens continua reivindicant el traspas de la carretera de Bellvis a la Generalitat

L'Ajuntament de Térmens va endegar al mes de març, una recollida de firmes per exigir una solució definitiva a la carretera de Bellvís. D'una banda, demanava la implicació de les institucions supramunicipals en l'adequació d'aquesta carretera perquè assumís de forma segura el trànsit. De l'altra, que la seva titularitat fos traspassada a la Generalitat de Catalunya, el que es fonamenta en  la projecció que es té de la carretera en el Pla d'Infraestructures del Transport de Catalunya, com a via comarcal, i en el Pla Parcial de Ponent, com a via estructural. Va ser en aquesta mateixa època que el ple de l'Ajuntament també va aprovar una moció en aquest sentit.

Carretera de Térmens malmesa per la quantitat de vehicles que hi circulen @TerritoriscatEl consistori de la Noguera lamenta que la resposta al deteriorat estat de la via provingui dels dos municipis titulars d'aquesta i no d'un ens supramunicipal. Recorda que es tracta d'un eix bàsic de connexió entre tres comarques: el Pla d’Urgell, la Noguera, i el Segrià; també l'enllaç entre la carretera C-13 i l’A2. I que aquesta ubicació, juntament amb la intensa activitat del sector primari i dels polígons industrials de la zona, comporten l'assumpció d'un pas de cotxes i vehicles pesants molt elevat.

L'Ajuntament de Térmens ha iniciat, aquest divendres, les obres d'arranjament de la carretera de Térmens a Bellvís. L'actuació consisteix a reforçar el ferm per mitjà de dues capes de mescla bituminosa en calent i implica una despesa de 32.600 euros.

Bellvís  reparació de la carretera de Térmens @AjBellvísLa darrera actuació integral en la via es va efectuar el maig de 2018 per part de la Diputació de Lleida i va costar a prop de 120.000 euros. Anteriorment ja s'hi havien executat diferents obres d'arranjament, gràcies, molts cops també al suport tècnic i econòmic de la Diputació. Un suport, aquest cop, absent.

Térmens continua reivindicant el traspas de la carretera de Bellvis a la Generalitat
comentaris