El comerç d'Artesa de Segre veu perillar el 85% de l'activitat amb la nova variant

El comerciants d'Artesa de Segre asseguren que en els deu anys de la construcció de la variant de Ponts, els establiments han patit una davallada de les vendes d'entre el 25% i 50%, i amb una nova variant perilla la continuitat del 85% dels negosis
Pancarta 'No volem la variant' a Artesa de Segre
photo_camera Pancarta 'No volem la variant' a Artesa de Segre

Els comerços i serveis d'Artesa de Segre han constituït la plataforma No volem la variant, amb la voluntat de formalitzar un front comú per rebutjar el projecte del Govern per la millora de la connectivitat amb Tremp i els Pallars, que preveu la construcció d'una variant, que suprimiria el trànsit del centre urbà del municipi.

La plataforma No volem la variant ha posat en marxa accions per intentar frenar el projecte com ara la col·locació d'una pancarta al tram de carretera que connecta el municipi amb Tremp. Així mateix, ha lliurat 700 signatures que han recollit en contra de la nova variant. Durant dos mesos els establiments han realitzat una recollida i han redactat un manifest per presentar un document al consistori. Demanen el seu suport i que es traslladi la protesta al Departament de Territori.

Reunió de la plataforma amb amb l'alcalde d'Artesa de Segre Mingo SabanésD'altra a banda, portaveus del teixit comercial d'Artesa de Segre es van reunir divendres passat amb l'alcalde Mingo Sabanés i el regidor de comerç, Marc Ticó, per lliurar-los el document que conté, a més, alternatives a la construcció de la variant.

Els comerciants afirmen que l'Ajuntament d'Artesa de Segre no deixa clara la seva opinió davant la construcció de la nova via. Recorden que fa uns dies va realitzar una enquesta per conèixer l'opinió dels veïns i dels 129 vots un 53,9% van ser favorables, mentre el 43,7% s'hi van pronunciar en contra. El consistori treballa ara en un segon sondeig davant la poca participació.

El Govern preveu licitar aquest 2020 la nova via d'Artesa de Segre d'1,5 kilòmetres que preveu la millora de la carretera de Comiols que uneix la comarca de la Noguera amb el Pallars. El projecte preveu la construcció de quatre túnels i quatre viaductes en un tram de 29 quilòmetres per escurçar tres quilòmetres que es veurien traduïts en cinc minuts de temps segons Territori. Suposarà una inversió de 185 milions d'euros i es preveu que les obres finalitzin el 2025.

Comentaris