Veïns de Termens s'oposen al projecte de supressió dels passos a nivell del municipi

L'alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell ha confirmat que el Govern ha desestimat les al·legacions que es van presentar al projecte, el consistori reclamava a Ferrocarrils que modifiqués el traçat del pas elevat i el trasllades a la variant de Vilanova de la Barca
Pas a nivell en la carretera C-13 a Téremens @Trenscat
photo_camera Pas a nivell en la carretera C-13 a Téremens @Trenscat

Sota el nom Activem Térmens, un col·lectiu de veïns del municipi de la Noguera, han iniciat una mobilització en contra del projecte de supressió dels passos a nivell que Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) té previs de dur a terme en la línia Lleida la Pobla. Una actuació que preveu la construcció d'un pont elevat en la carretera C-13 al seu pas per Térmens, per evitar que els vehicles s'hagin d'aturar, amb el pas dels trens.

Des de Activem Térmens consideren un malbaratament de recursos públics, concretament 2 milions d'euros, quan a escassos 100 metres hi ha d'anar la continuació de l'autovia Lleida-Balaguer. Amb la continuació de l'autovia, el nombre de vehicles que passaran per l'actual pas a nivell serà mínim. Per tant, el que és defensa prioritàriament és el fet que el Departament de Territori ha de donar-se pressa amb la continuació de l'autovia i la construcció del nou pont cap a Menàrguens.

Cal recordar que el poble ja té actualment diverses barreres que separen el poble en pocs metres de diferència: el canal, la via, la carretera i ara només falta una nova barrera

Pas a nivell en la carretera C-13 a Téremens @RàdioBalaguer * Imatge del tren en el pas a nivell de Térmens @RàdioBalaguer

El col·lectiu demana convertir la línia de FGC en tramvia de la mateixa manera que està previst fer-se a Balaguer. El tren ha d'estar integrat dins del poble i servir per facilitar la mobilitat. Per tant, demanem que no es duguin a terme aquestes obres ja licitades i de l'altra que es replantegi tot el projecte de supressió de passos a nivell.

Activem Térmens, lamenta que l'Ajuntament no hagi informat al poble del macroprojecte, tot i les peticions, i es pregunten si el consistori ha incidit suficientment en FGC perquè ajustessin el projecte que Térmens, realment necessita.

De la mateixa manera que a mitjans dels anys 90 el poble es va unir per forçar a Renfe, perquè es duguessin accions que milloressin la seguretat de la línia, tallant la via amb bales de palla i altres obstacles, fins a aconseguir el que es demanava, 15 anys més tard ho tornaran a fer

Segons informa Ràdio Balaguer, l'alcaldessa de Térmens, Concepció Cañadell ha confirmat que el Govern ha desestimat les al·legacions que es van presentar al projecte, el consistori reclamava a Ferrocarrils que modifiqués el traçat del pas elevat i el trasllades a la variant de Vilanova de la Barca. Segons Cañadell FGC ha desestimat l'alternativa de l'Ajuntament per una qüestió de terminis i de cost.

Segons el consistori FGC ha publicat la llista dels afectats per l'expropiació forçosa de les finques rústiques per on discorrerà el pas elevat sobre la via en la carretera C-13, de Lleida a Balaguer.

comentaris