Conclouen les obres del claustre del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de Les Avellanes

L'actuació ha suposat una inversió de gairebé mig milió d'euros finançats en la major part pel Ministeri de Foment

Les Avellanes interior
photo_camera Nombroses autoritats van assistir dissabte a l'acte inaugural de les obres

El Ministeri de Foment ha acabat ja les obres de restauració del claustre del Monestir de Santa Maria de Bellpuig de Les Avellanes a Os de Balaguer, una actuació que ha suposat una inversió de gairebé mig milió d'euros i que han estat finançades en el 75% des de Madrid.

El projecte ha estat inclòs al Programa d'Actuacions de l'1,5% Cultural, amb el qual l'Administració General de l'Estat dóna resposta al mandat constitucional pel qual els Poders Públics deuen garantir la conservació i promoure l'enriquiment del patrimoni històric, cultural i artístic, segons el comunicat de Foment. 

L'acte inaugural de les obres es va portar a terme el passat dissabte i va comptar, entre altres autoritats, amb la d'Anselmo Menéndez, de la Direcció General d'Arquitectura, Habitatge i Sòl del Ministeri de Foment.

L'actuació realitzada s'ha centrat en l'eliminació de l'acció de l'aigua sobre el pòrtic del claustre, i en la correcció del desequilibri tensional, generat pels moviments horitzontals de les voltes.

Comentaris