El conflicte de la Séquia del Cup portarà Lorena González davant el jurat de reg

L'alcaldessa de Balaguer ha estat citada després que la Paeria agafi aigua de la sèquia per proveir la ciutat
Lorena González, alcaldessa de Balaguer - Foto ACN
photo_camera Lorena González, alcaldessa de Balaguer - Foto ACN

L'alcaldessa de Balaguer, Lorena González, ha estat citada a declarar dimarts vinent davant del jurat de reg de la comunitat de Regants de la Séquia del Cup de Menàrguens arran del conflicte per la captació d'aigua a la ciutat.

Concretament, González ha explicat que a finals de maig es van avariar les bombes que captaven l'aigua del riu Segre, per la qual cosa va ordenar un decret d'emergència per agafar-la des de la séquia i evitar que la ciutadania es quedés sense aigua de boca. Això fins que s'habiliti la nova bomba. Tal com ha publicat Segre, la junta de govern de la comunitat ha decidit denunciar aquesta maniobra i s'ha citat a declarar González, que aquesta tarda es reunirà amb els seus serveis jurídics per estudiar el cas.

González ha concretat que la primera bomba va començar a donar problemes i es va substituir per una de nova, que va patir un sobreescalfament i després d'unes hores també va deixar de funcionar. Davant d'aquesta situació, l'alcaldessa va signar el decret d'urgència i va ordenar la compra d'una nova bomba, la qual ja ha arribat, però necessita un període de proves abans de posar-se en marxa, amb l'objectiu de minimitzar els riscos d'avaria.

Comentaris