24.07.2021 |
Territoris.cat

La Coral Sant Jordi inaugura el 7è Juliol de Música i Poesia de Balaguer

Imatge de la Coral Sant Jordi inaugurant la setena edició del cicle Juliol de Música i Poesia del 2018 2
Imatge de la Coral Sant Jordi inaugurant la setena edició del cicle Juliol de Música i Poesia del 2018
La Coral Sant Jordi inaugura el 7è Juliol de Música i Poesia de Balaguer

La Coral Sant Jordi ha iniciat aquest diumenge la setena edició del cicle Juliol de Música i Poesia amb una proposta de música coral catalana amb motiu del 70è aniversari de la fundació del cor.

El convent de Sant Domènec ha estat l'escenari d'aquest concert inaugural que ha tingut la poesia catalana com a eix vertebrador. En el concert Cançons d’ahir, cançons d’avui, la Coral Sant Jordi, dirigida per Oriol Castanyer, s’han interpretat cançons dels pioners de la música coral del nostre país com Sardana de l'abril de Lluís Millet, Ametllers florits d'Agustí Borgunyó o Capvespre de Joaquim Serra i, a la vegada, s'han pogut escoltar cançons d'alguns representants de les últimes generacions de creadors.

Imatge de la Coral Sant Jordi inaugurant la setena edició del cicle Juliol de Música i Poesia del 2018Actualment, la Coral Sant Jordi està integrada per una trentena de cantaires de procedència, ideologia i formació ben diversa. Fidels a l’esperit del seu fundador, Oriol Martorell, director des de 1947 fins al 1991, la Coral Sant Jordi viu el cant coral en la seva immensitat: des de la música clàssica fins als autors contemporanis, contemplant també la música tradicional catalana. Amb prop de 70 anys de presència en el panorama coral, manté una actitud de millora constant, amb programes musicals ambiciosos que demanen als cantaires dedicació i perfeccionament tècnic per aconseguir un so propi, el que des de l’any 2001 li ha configurat Lluís Vila i a partir de setembre de 2016, l’Oriol Castanyer.

Des de l'organització del cicle estan molt satisfets de l'acollida que està tenint el cicle, ja que segons Enric Arquimbau, enguany és l'edició en el que hi ha més entrades reservades, cosa que ens fa tenir unes bones expectatives i iniciar el cicle amb molta il·lusió de que la feina feta durant l'any doni el seu fruit.

El cicle, que té com a objectiu fusionar música, poesia i patrimoni, continuarà el proper diumenge 15 de juliol. En aquest segon concert l’escenari es traslladarà al monestir cistercenc de Santa Maria de les Franqueses amb l’actuació La flauta virtuosa a càrrec de Diatessaron amb música per a flauta de bec i baix continu del s.XVII que es fondrà amb el sonet de Shakespeare, el romancer de Milà i Fontanals -en el 200 aniversari del naixement-, i el recordatori a Montserrat Abelló en el seu centenari. En aquesta ocasió l'espectacle comptarà amb la participació de membres del grup de teatre de Balaguer Crisi Perpètua Companyia de Comèdies.

La Coral Sant Jordi inaugura el 7è Juliol de Música i Poesia de Balaguer
comentaris