11.08.2022 |
Territoris.cat

Dos destacats artistes del 'street art' internacional arrenquen el seu projecte a Penelles

Els artistes @zesoner i la novaiorquesa BKFOXX preparen l'obra a Penelles 1
Els artistes @zesoner i la novaiorquesa BKFOXX preparen l'obra a Penelles
Dos destacats artistes del 'street art' internacional arrenquen el seu projecte a Penelles

La convocatòria d'art urbà GarGar de Penelles ha provocat autèntiques passions entre els artistes que hi han participat en les dues primeres edicions, un fet que es va constatar aquest cap de setmana, amb la presència del francès @zesoner i la novaiorquesa BKFOXX, que van voler arrancar el seu projecte internacional en el municipi de la Noguera.

Alícia al País de les Meravelles des artistes @zesoner i BKFOXXSegons explica Mar López-Pintó, codirectora del Gargar Festival, el frances @zesoner es va enamorar de Penelles i del projecte des de la primera edició, i per aquest motiu va demanar de poder inaugurar el projecte conjunt amb l'americana BKFOXX, que els portarà a recórrer diferents escenaris internacionals. El passat cap de setmana ambdós artistes van plasmar en una paret de Penelles la seva personal interpretació d'Alícia al País de les Meravelles.

López-Pintó afegeix, que per tal de poder complementar aquesta obra fora de programa, es va organitzar el dissabte al vespre un programa d'activitats relacionades amb la creativitat i l'art urbà. Els organitzadors del festival van convidar a Arcadi Posch, responsable de l'àrea de cultura de Montana Colors, un dels principals fabricants mundials d'esprais per artistes urbans, nascuda a Catalunya. Poch va explicar de quina manera ha evolucionat l'art urbà i quins espais ocupa actualment en l'àmbit artístic. La nit es va completar amb la projecció de diferents documentals i la participació del realitzador i artista Aleix Gordó.

Mar López-Pintó va afegir que en aquesta ocasió es va optar per una besant més cultural en les activitats paral·leles a la pintura, que fins ara s'envoltava de música.

La segona edició del GarGar Festival, que es va celebrar el passat mes de maig, va reunir una trentena d'artistes internacionals, que van deixar la seva empremta en les parets de carrers i places de Penelles.

Dos destacats artistes del 'street art' internacional arrenquen el seu projecte a Penelles
comentaris
Entering on the requested page Skip advertisement