01.10.2022 |
Territoris.cat

La Festa Harpia retorna Balaguer als seus orígens medievals

El Parc de la Transsegre acollirà les recreacions medievals
El Parc de la Transsegre acollirà les recreacions medievals
La Festa Harpia retorna Balaguer als seus orígens medievals

Balaguer es prepara per retrocedir als seus orígens medievals el pròxim cap de setmana, amb una nova edició de la Festa Harpia. El Centre Històric i el Parc de la Transsegre es transformaran del 15 al 17 d'agost en mercats i campaments medievals, per oferir al visitant una recreació històrica de l'època.

En el centre històric 120 parades oferiran els seus productes d'un ampli ventall de sectors, de l'artesania, la gastronomia i els complements. El parc de la Transsegre serà l'escenari en el qual 40 grups de recreació procedents de diferents territoris, tant de l'estat espanyol com de fora, reflectiran els diferents segles que va abastar aquesta edat mitjana. Aquests grups, liderats pel grup Fets Històrics, organitzadors del campament, faran activitats per a tot el públic assistent alhora que representaran la vida i costums d'aquella època històrica.

Les activitats de la Festa Harpia en el Centre HistòricEl dissabte, dia 16 com de costum, tindrà lloc la tradicional Mostra d'antics oficis al carrer del Pont, organitzada per l'Associació de veïns del Centre Històric de Balaguer que un any més aproparan a tots els visitants els diferents oficis, molts d'ells desapareguts, que han estat present al llarg de la història.

A la nit, el mateix dia, continuarem amb el ja tradicional sopar medieval al mig de la plaça del Mercadal, amenitzat amb diferents espectacles que ens faran gaudir d'una experiència gastronòmica típica de l'època. El preu del sopar és de 22 euros per adults i de 12 euros pels nens. Es podran reservar els tiquets i els vestits a l'Oficina de Turisme, ubicada al Museu de la Noguera, plaça dels Comtes d'Urgell, 5, o bé al telèfon 973 445 194, a partir del dia 5 de setembre. Si només es vol llogar vestits, també es pot fer, a 10 euros.

En aquesta edició la temàtica es dedicarà a la literatura i per aquest motiu s'ha titulat per què a hom convé de llegir, i en aquest àmbit s'han preparat un seguit d'activitats relacionades com ara xerrades i conferències.

La Festa Harpia retorna Balaguer als seus orígens medievals
comentaris