La Diputació disposarà 15 milions d'euros perquè els ajuntaments facin inversions en salut

Talarn ha insistit en què aquest és un dels plans econòmics estrella del mandat de la Diputació, i que els 15 milions s’afegeixen als 6 milions que ja hem injectat enguany a ajuntaments i consells comarcals
Joan Talarn presideix la inauguració del Centre Mèdic de Bellcaire
photo_camera Joan Talarn presideix la inauguració del Centre Mèdic de Bellcaire

El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, ha anunciat que  la propera setmana aprovarem un pla de 15 milions d’euros perquè els ajuntaments de la demarcació puguin fer inversions en matèria de salut en els propers tres anysTalarn ha fet aquestes declaracions en la inauguració les obres d’ampliació i remodelació del consultori mèdic de Bellcaire d’Urgell, que ja es troba operatiu des de fa uns dies. L’acte s’emmarcava en la Festa Major d’aquest municipi de la Noguera, que va començar dijous passat i s’allargarà fins dilluns.

El President de la Diputació de Lleida, Joan Talarn ha dut a terme la visita acompanyat dels diputats Estefania Rufach, Ramon Cónsola i Eloi Bergós, l’alcalde de Bellcaire Jaume Montfort i el president del Consell Comarcal de la Noguera, Miquel Plens.

Talarn ha insistit en què aquest és un dels plans econòmics estrella del mandat de la Diputació, i que els 15 milions s’afegeixen als 6 milions que ja hem injectat enguany a ajuntaments i consells comarcals per a hàbits saludables i les despeses corrents, com els manteniments dels serveis públics locals vinculats a la salut de les persones.

Joan Talarn presideix la inauguració del Centre Mèdic de BellcaireEl president de la Diputació ha descobert una placa commemorativa, i ha expressat la seva satisfacció per poder oferir a la gent de Bellcaire d’Urgell un equipament que millora el servei existent i que en moments tan complicats com els actuals és necessari.

La feina dels alcaldes és que tots els veïns tinguin els millors serveis possibles perquè si hi ha serveis als pobles, la gent es queda a viure en ells

Talarn ha insistit que s’ha de lluitar perquè els pobles de la plana de Lleida i el Pirineu tinguin tots els serveis necessaris, perquè si volem tenir un país ric, hem de tenir un país on la gent visqui als pobles. És per això que el president ha assegurat que la Diputació té una sensibilitat amb aquesta problemàtica, que la considera prioritària.

Les reformes que s'han dut a terme en el consultori han suposat una inversió de 95.000 euros, dels quals 40.000 han estat subvencionats per la Diputació de Lleida, i han vingut a donar resposta a l’estat de deteriorament en què es trobava l’equipament. Així, l’actuació s’ha centrat en l’ampliació i remodelació de l’espai, adequant una sala de cures, un petit office i dos petits magatzems, així com refent la claraboia i la terrassa que fan de sostre del consultori, afectades per filtracions d’aigües. D’aquesta forma, l’espai s’ha adaptat a les necessitats actuals i serà apte per oferir un millor servei a la població. Les obres s’han allargat més del previst com a conseqüència del confinament.

comentaris