El festival Marrameu de Torrelameu programa 17 espectacles per la cinquena edició

El festival de contes i espectacles de carrer Marrameu se celebrarà del 4 al 6 de juny impulsat per l'Ajuntament i la companyia Festuc Teatre
L'espectacle Cösmix de la companyia TeatreMobil @TeatreMobil
photo_camera L'espectacle Cösmix de la companyia TeatreMobil @TeatreMobil

L'Ajuntament de Torrelameu ha presentat la programació de la cinquena edició festival de contes i espectacles de carrer Marrameu que se celebrarà del 4 al 6 de juny. La iniciativa que impulsa el consistori de la Noguera amb la complicitat de la companyia Festuc Teatre comptarà amb la participació de 14 companyies que presenten 17 espectacles de totes les disciplines: teatre, dansa, titelles, circ i contes, així com  una aposta clara per les propostes adreçades a nadons.

Cal destacar que les 2.000 entrades que es van posar a la venda per a tots els espectacles es van exhaurir en menys de 48 hores, un fet que ha satisfet molt els organitzadors

Presentació del festival Marrameu de TorrelameuEntre les companyies que participaran en el festival Marrameu, de les quals 7 són de Lleida i la resta venen de Barcelona i el País Basc, figuren: Sons de Canyella, L’estaquirot Teatre, Teatre Nu, Circo Los, Yarleku Teatro, CQP, Centre de Titelles, La Cremallera, 4 contes, Professor Karoli, Zum Zum Teatre, La Pera Llimonera, Xip Xap i Teatre Mòbil.

Els escenaris dels espectacles estaran ubicats a la plaça, la sala, la Creu, l’església, la Palmera o la Nòria

La inauguració del festival serà el divendres 4 de juny amb l’espectacle Contes frescos, de la companyia Sons de Canyella, que oferirà el seu espectacle de teatre a la plaça (2/4 d’11 de la nit), mentre que la cloenda anirà a càrrec de la companyia Teatre Mòbil, amb l’espectacle d’humor clown, Cösmix, també a la plaça, a les 8 del vespre.

El director del Marrameu, Pere Pàmpols, ha destacat que amb festivals com aquest es pot constatar que els pobles petits també poden fer bones programacions. A més, ha recordat que tenir grans pressupostos no et garanteix tenir grans espectacles. En aquest sentit, s’ha refermat en la fórmula que, des de l’inici, ha seguit el festival de ser transversals i programar actuacions per als més petits fins a d’altres per a públic adult, com l’espectacle inaugural.

L'acte de presentació es va celebrar aquest divendres a la Sala de premsa de la Diputació, presidit pel diputat Jordi Verdú qui va destaca l’aposta per la cultura i el lleure dels organitzadors diu molt de la seva implicació amb el territori i el sector perquè té un retorn en la gent que demanda esdeveniments com aquests. S’ha referit també al fet que es plantegin totes aquestes programacions com un aprenentatge cultural que vagi tornant a posar les coses al seu lloc.

5è Festival Marrameu de Torrelameu

Comentaris