Els treballadors del servei d'escombraries de la Noguera comencen dilluns una vaga indefinida

Vaga indefinida dels treb alladors del servei de recollida d'escombreries de la Noguera
photo_camera Vaga indefinida dels treb alladors del servei de recollida d'escombreries de la Noguera

La plantilla del servei de recollida de la brossa de la comarca de la Noguera començarà dilluns una vaga indefinida per exigir un conveni col·lectiu que contempli un augment salarial. L’aturada es convoca definitivament després de fer-se dos primers dies de vaga i una altra reunió de mediació. 

Aquest dijous es va dur a terme una reunió entre les tres parts implicades, l’empresa, Fomento de Construcciones i Contratas, treballadors i Consell Comarcal, que va sinalitzar sense cap acord.

Segons fonts de l’empresa, se’ls hi va fer la millor oferta que teníem, que contemplava un augment salarial de 120 euros per treballador, un fet que s’equipara amb la mitjana de convenis de la resta de comarques 

Vehicle de recollida de brossa de la NogueraPerò els treballadors no ho van acceptar i es van emplaçar a negociar-ho en una nova assemblea per decidir, finalment, que hi hauria vaga.

La secretària general de la Federació d’Empleats i Empleades Públiques de la UGT, Bea Bonilla, va explicar que haguessin acceptat la proposta si hi hagués hagut el compromís que el 2022 s’hagués assolit un conveni digne. Cal recordar que en la reunió de dimecres l’empresa i els treballadors van arribar a un preacord que estipulava equiparar el conveni que es volia firmar a la mitjana de convenis d’aquest sector a la resta de comarques i això suposava un augment progressiu salarial.

les-escombraries-desborden-papereres-i-contenidors-5c188f6df2528Però FCC va exigir que se’n fes càrrec el consell comarcal, institució que s’hi va negar perquè el concurs públic establia un plec de condicions que contemplaven un preu tancat, que en dificultava la revisió salarial, i que, en tot cas, si s’havia de fer un augment de sou l’havia d’assumir l’empresa

Tanmateix, fonts dels treballadors van afirmar que el consell hauria posat com a condició per acceptar fer-se càrrec de la pujada salarial que l’empresa renunciés al benefici que li correspon per aquesta partida, que oscil·la entre un 3 i un 4%” però la institució s’hi va continuar oposant després que l’empresa acceptés i hi renunciés. 

La reunió que es va celebrar divendres per mediar per la vaga va tenir lloc a la seu de Treball, a Lleida. Després d’unes dues hores negociant, finalment els treballadors no van acceptar la proposta oferta per part de l’empresa FCC. 

comentaris