04.12.2022 |
Territoris.cat

Els estudiants d'ESO i Batxillerat de Balaguer i Bellcaire participen en el Dia de la Ciència

La xerrada de Xavier Vilella a INS Ermengol IV de Bellcaire
La xerrada de Xavier Vilella a INS Ermengol IV de Bellcaire
Els estudiants d'ESO i Batxillerat de Balaguer i Bellcaire participen en el Dia de la Ciència

La xerrada Endevinar el futur. És possible Perquè serveixen les matemàtiques, va ser el tema escollit, pel professor de matemàtiques, Xavier Vilella, en la seva participació en el Dia de la Ciència que va tenir lloc a l'INS Ermengol IV de Bellcaire, sota la Coordinació dels Servei Educatiu de la Noguera

La xerrada de Francesc Burjach a Balaguer 2Vilella va respondre a alguns dels interrogants al voltant de les matemàtiques que es plantejaven una seixantena d'alumnes de tercer d'ESO de l'INS Ermengol IV de Bellcaire d'Urgell. El professor de secundària, va explicar l'origen de les matemàtiques, i perquè serveixen exactament, i també va plantejar el mite de la possibilitat d'endevinar del futur, usant les ciències i les matemàtiques, utilitzant la probabilitat.

En el decurs de la xerrada, Vilella va retrocedir a la prehistòria, per comprendre els orígens de les matemàtiques com a resposta a problemes personals en cada moment de la vida col·lectiva

A la Noguera també van participar en el Dia de la Ciència, 170 estudiants dels INS de Balaguer, que aquest cas van atendre les explicacions del palinòleg, paleoclimatòleg i historiador, Francesc Burjach, que va parlar sobre l'Arqueologia i Evolució Humana. El ponent va plantejar als estudiants, els dubtes va tenir a l'hora de triar una carrera universitària... però com que una de les seves preocupacions era conèixer l'origen de la nostra espècie, va creure que el millor era cursar una carrera d'Història.

La xerrada de Xavier Vilella a INS Ermengol IV de Bellcaire 1​Burjachs, ha participat en excavacions arqueològiques... i allà va conèixer totes aquelles disciplines que fan parlar als sediments i a les restes arqueològiques, ja que dels nostres orígens no tenim cap documentació escrita fiable. El seu interès per la Paleobotànica, el va portar a fer el doctorat en Ciències Biològiques.

El Dia de la Ciència a les escoles és una iniciativa que es promou des del departament d'Ensenyament, conjuntament amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació amb l'objectiu de despertar i potenciar l'interès del jovent vers la ciència i la tecnologia, que a la comarca coordina el Servei Educatiu de la Noguera.
 

Els estudiants d'ESO i Batxillerat de Balaguer i Bellcaire participen en el Dia de la Ciència
comentaris