Canvi de dia en l’estrena del cicle A ESCENA en motiu de la vaga general de divendres

El cicle A ESCENA de Balaguer s'estrena aquest cap de setmana amb 'Il velatorio'

Cartell promocional de 'Il velatorio lirico'
photo_camera Cartell promocional de 'Il velatorio lírico' - Ajuntament de Balaguer

En motiu de la vaga general anunciada a Catalunya per aquest proper divendres 18 d’octubre, el cicle A ESCENA s'estrenarà el dissabte a les 20.30 al Teatre Municipal al amb el concert Il velatorio lírico.

El nou cicle A ESCENA es caracteritza en formats de muntatges escènics de petit format i on el públic és a dalt de l’escenari, compartint espai amb els artistes. D’aquesta manera, es pretén apropar, molt més encara, el públic a les quatre propostes que formen part d’aquest cicle, amb gèneres ben diversos: multi disciplinar, teatre, música i dansa.

Il velatorio lirico, homenagio a Caterina Tosti Castafiore està dirigit pel balaguerí Jesús Agelet, que també ha fet la dramatúrgia de l’espectacle. La música ha anat a càrrec del músic, també balaguerí, Xavier Monge. Els dos, juntament amb el baríton Javier Lázaro comparteixen escenari.

L’espectacle, amb una durada de poc més d’una hora, gira al voltant de la figura de Caterina Tosti Castafiore, que va viure una llarga vida rodejada de música i amistats. Entre d’altres, destaca pel fet de ser neta del músic Francesco Paolo Tosti, i amiga i confident d’un gran nombre de compositors i mecenes del romanticisme. Per al Velatorio lírico s’han escollint vàries de les seves cançons més representatives, salpebrades amb el relat d’anècdotes i moments especials de la seva vida. 

A Il velatorio lirico, li seguiran tres propostes més. El 22 de novembre, l’obra de teatre La rambla de les floristes, el concert el 17 de gener de Pau Figueres Quartet i, al febrer, la dansa de Núria Guiu i el seu particular Like

comentaris