Del 27 al 29 de maig

La Festa de l'Harpia de Balaguer s'avança al mes de maig

La IV Jornada d’Estudis Rei Pere el Cerimoniós anirà dedicada als fenòmens naturals al llarg de la història

Cartell de la Festa de l'Harpia 2022
photo_camera Cartell de la Festa de l'Harpia 2022

La Festa de l'Harpia de Balaguer avançarà la seva celebració enguany als dies 27, 28 i 29 de maig, un canvi proposat per tal que les escoles de la capital de la Noguera hi puguin participar de forma activa.

Aquesta modificació en el calendari té la intenció que, en un futur, l'alumnat pugui anar treballant durant el curs aspectes o temes relacionats amb la Festa com, per exemple, els oficis antics

Durant la Festa de l'Harpia 2022, tindrà lloc l'organització de la IV Jornada d'Estudis Rei Pere el Cerimoniós, cita científica que enguany es dedica als grans fenòmens naturals que periòdicament afecten les diferents zones del planeta -com ara incendis, terratrèmols, plagues, sequeres o riuades-

Així, diferents especialistes explicaran els interrogants i respostes que s'han anat trobant al llarg de la història i com aquests fenòmens són causa o conseqüència també de la variabilitat climàtica i de l’acció de l’home.
 

Cartell de la Festa de l'Harpia 2022

Entre les activitats adreçades als escolars destaca una visita a la 1a Fira Playmobil Edat Mitjana, que s’ubicarà al Casal Lapallavacara, amb sis diorames d’aquesta temàtica; una visita al safareig de la Reguereta, amb una representació de l’Associació Dona Rural que explicarà com es feia la bugada antigament, i una visita teatralitzada pel mercat i pels carrers del Centre Històric.

D'altra banda, es recupera el campament històric al Parc de la Transsegre on unes 40 persones escenificaran la vida de l’Edat Mitjana amb diferents activitats per a tots els públics. Precisament, el diumenge, i també com a novetat, serà el dia dels tornejos al marge esquerre del riu Segre.

Torna, també, la Mostra d’antics oficis, que s'ubicarà a la plaça del Pou, per tal d'atansar-la al mercat medieval, i poder fer un circuit, tot ensenyant al públic visitant diferents oficis gairebé desapareguts; i l’activitat Tapegem... per Balaguer!

La festa s’allargarà durant tot el cap de setmana i al mercat medieval no hi faltaran parades amb productes artesans i de proximitat a més d'espectacles de carrer i actuacions musicals

comentaris