La Fira dels Somnis tornarà a unir Balaguer en la lluita contra el càncer infantil

Diverses activitats, com el Bosc dels Somnis, estaran dirigides a assolir el repte de recaptar 50.000 euros per a la investigació del càncer infantil
L'acte de presentació de la vuitena edició de la Fira dels Somnis - Foto: Paeria de Balaguer
photo_camera L'acte de presentació de la vuitena edició de la Fira dels Somnis - Foto: Paeria de Balaguer

La ciutat de Balaguer celebrarà un any més la Fira dels Somnis, una diada en favor de la lluita contra el càncer infantil que tindrà lloc el diumenge, 5 de maig. Enguany, la diada arriba a la seva vuitena edició i ho fa amb una proposta variada, nous objectius i reptes que busquen fer de la festa tot un referent solidari a nivell de Catalunya.

A la presentació de la fira, les institucions, entitats, associacions i col·lectius del territori participants van manifestar que volen que sigui una fira al màxim de "transversal, integradora i participativa". 

Aquesta diada solidària se celebra a la ciutat de Balaguer des de 2016, quan s’anomenava Posa’t la gorra. Va ser a partir de 2023 que es va començar a anomenar Fira dels Somnis, acompanyada del lema Investigació avui, salut per demà. Aquest és el segon any que s’organitza des d’una comissió formada per responsables de l’Associació Balaguer contra el càncer infantil, la Paeria de Balaguer i el Servei  Educatiu de la Noguera del Departament d’Educació, des d’on s’han organitzat un seguit d’activitats, com la cursa solidària dels somnis, la més gran de les Terres de Lleida, amb una previsió d’inscrits superior als 3.500 persones.

Després de la cursa, tindran lloc un seguit d’activitats, tallers, demostracions i exhibicions de temàtica molt variada, com ara música, dansa, cultura popular, jocs, esports, aventura, arts plàstiques, animació, serveis públics, col·leccionisme i món del motor

En el marc de la Fira destaca el Bosc dels Somnis, on les persones assistents trobaran diferents manifestacions plàstiques fetes per l’alumnat dels centres educatius de diferents localitats, així com el projecte intergeneracional Somiem junts, petits i grans. Aquest projecte es duu a terme amb les persones grans de les residències geriàtriques de la comarca, els quals s’interrelacionaran amb els infants dels respectius pobles, i enguany presentarà com a tema central les experiències de vida vinculades al tren de Lleida a Balaguer, que ha celebrat aquest any el seu centenari.

Aquesta diada destaca per la gran implicació del món associatiu, empresarial i comercial, els quals ompliran la Barana de la Generositat amb gairebé un centenar de pancartes al pont nou del riu Segre. Aquestes aportacions, conjuntament amb la venda de samarretes –dissenyades per Ramon Mayals– han d'ajudar a assolir el repte de recaptar 50.000 euros per a la investigació del càncer infantil.

Comentaris