28.10.2021 |

FiraBell arriba a la tercera edició amb la mirada al futur

IMG_6650
FiraBell recupera per a l'ocasió un plat del S. XVIII, el Picadillo de corder amb fruita que es presentarà en el dinar popular
FiraBell arriba a la tercera edició amb la mirada al futur

La vila de Bellcaire d'Urgell celebrarà la III edició de la Fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat, consolidant una fira que ja s'ha fet seva.

Gràcies a la complicitat dels veïns i veïnes del municipi, col·laboradors i expositors, per tercer any consecutiu, FiraBell creix i es completa amb atrevides i sòlides propostes per mostrar al món les moltes i excel·lents coses i activitats que es fan a Bellcaire, especialment en els productes de proximitat, que a banda de la fira, el públic podrà gaudir en els tallers, xerrades, vermut i dinar popular. IMG_6652

T'expliquem les diverses activitats que hi trobaràs!

Muntar la fira requereix molt esforç, per aquest  motiu i per celebrar aquestes hores prèvies de manera distesa, el dissabte 1 de juny a les 10 h de la nit, tindrà lloc un sopar popular d'entrepà de llonganissa, amenitzat amb un concert d'havaneres a càrrec del grup La Rivera, amb el tradicional rom cremat. 

Els més matiners podran gaudir d'un escenari històric amb el campament dels Miquelets de Catalunya i una recreació de la desfilada de l'esquadra i preparatius de la defensa davant l'imminent atac borbònic situat a Balaguer

El diumenge a les 8 h, els més matiners podran gaudir d'un escenari històric amb el campament dels "Miquelets de Catalunya" (MdC), del mercat i tallers i rebuda de les autoritats, amb la presentació d'honors i armes. Tot seguit, tindrà lloc una recreació de la desfilada de l'esquadra i preparatius de la defensa davant l'imminent atac borbònic situat a Balaguer. 

portada firabellAl voltant de les 10 h del matí tindrà lloc la inauguració oficial de la fira, amb la corresponent visita de les autoritats al mercat. Des de llavors i fins ben entrat el vespre, es podrà gaudir de les excel·lències de la mostra de Bellcaire d'Urgell i les seves singularitats. 

Durant tot el matí hi haurà un taller de pintura sobre la fruita i la piràmide alimentària a l'estand de l'Associació de Productors de Venda de Proximitat de Lleida. 

A les 11 h arribarà el torn més dolç de la jornada amb el lliurament dels premis de I Concurs de melmelades de FiraBell a l'estand de Veritfruit, empresa local de melmelades artesanes reconegudes mundialment. Tot seguit, a 11.30 h arribarà la segona edició del Concurs de Menjar Síndria de FiraBell. Els premiats d'ambdós concursos rebran un val de descompte de productes Veritfruit. 

A les 12.30 h FiraBell oferirà al públic una xerrada sobre ciència i melmelades, per mirar d'entendre el procés d'elaboració com experiència artesanal.

Segurament les propostes anteriors us hauran obert la gana. Si és així, i com és tradició en diumenge, podreu fer un aperitiu amb productes de proximitat de la mà del xef Jordi Moré. 

Els xefs Sergi de Meià i Joel Castanyé presentaran el "Picadillo de corder amb fruita", una proposta culinària del S. XVIII que s'ha recuperat per a l'ocasió i que de ben segur, no deixarà ningú indiferent. 

Però el plat estel·lar d'aquesta III edició de FiraBell arribarà amb el dinar popular. Els xefs Sergi de Meià i Joel Castanyé presentaran el "Picadillo de corder amb fruita", una proposta culinària del S. XVIII que s'ha recuperat per a l'ocasió i que de ben segur, no deixarà ningú indiferent. S'arrodonirà l'àpat amb les postres, que consistiran en mató i melmelada.Cartell FiraBell 2019

Si bé l'alimentació i els productes de la terra de qualitat i de l'entorn més proper seran els grans protagonistes de la III Fira del comerç, indústria, artesania i productes de proximitat de Bellcaire d'Urgell, també hi seran presents la música, l'artesania i la diversió per totes les edats. IMG_6648

Al centre de la vila, a la plaça del Mercat i durant tot el dia, hi haurà una exhibició de punta de coixí i una exposició de patchwork, confeccions fetes a mà amb gran destresa i originalitat. Al carrer del Nord, mitjançant una mostra d'eines tradicionals del camp, de Ramon Teixidó, entendrem com treballaven la terra els nostres avantpassats. IMG_6651

III Concurs de fotografia FiraBell

I per aquells assistents que us agradi captar moments, podreu participar en el tercer concurs fotogràfic de FiraBell que consistirà en publicar fotografies de la fira amb l'etiqueta #firabell a la xarxa Instagram. El concurs s'iniciarà a les 10 del matí i s'acabarà a les 8 del vespre del dia 2 de juny de 2019. Per participar en el concurs s'haurà de tenir un compte a Instagram amb un perfil públic i respectar les condicions d'aquesta xarxa (http://instagram.com/legal/terms/). Cada participant podrà presentar un màxim de tres fotografies.

Més informació:

WEB Ajuntament de Bellcaire d'Urgell

Facebook FiraBell

FiraBell arriba a la tercera edició amb la mirada al futur
comentaris