24.09.2022 |

Gargar Festival de Murals i Art Rural de Penelles inaugura una nova edició 'restringida'

Des de l'organització, Mar López-Pinto assegura que és important que el públic s'espongi al llarg dels caps de setmana perquè no es passi d'unes 300 persones alhora, per tal de complir les encara necessàries restriccions sanitàries en una edició que continua sent molt especial
GarGar Penelles 2021, obra de lartista SAV45 @Binomic
GarGar Penelles 2021, obra de lartista SAV45 @Binomic
Gargar Festival de Murals i Art Rural de Penelles inaugura una nova edició 'restringida'

L'organització del Gargar Festival de Murals i Art Rural de Penelles ha tornat a restringir i adaptar la seva programació a les mesures sanitàries i preventives, per tal que el públic pugui gaudir de l'art mural amb seguretat. Aquest diumenge el municipi de la Noguera inaugurava la cinquena edició del certamen que va comptar amb la presència de la presidenta del Parlament, Laura Borràs.

Laura Borras visita el Festival Gargar de PenellesEl Festival Gargar, es desplegarà durant els caps de setmana del mes de maig, per tal de poder respondre a les mesures, i l'organització anirà informant sobre els artistes, dos o tres cada setmana, que posaran color als murs de Penelles. Les persones que vulguin visitar el Festival Gargar hauran de fer una reserva prèvia que tindrà un preu de tres euros, per cada vehicle, que es podrà fer en aquest enllaç GARGARFestival. L'Ajuntament de Penelles ha pres aquesta mesura per tal de poder controlar l'aforament.

Aquest diumenge el primer desplegament artistic el van dur a terme el Dúo Amazonas, format per l'argentina Natalia Andreoli i la colombiana Lina Castellanos, l'artista rus establert a Barcelona SAV45 i el col·lectiu InspiringBricks, les obres les finalitzaran al llarg d'aquesta setmana. El programa del certamen es completava amb activitats paral·leles, tallers, exposicions, i teatre familiar que es va desplaçar a Penelles des de la Fira de Titelles de Lleida. El vessant musical el va aportar el concert de l'Orfeó Lleidatà. El públic familiar va poder participar en els tallers d'Ivant Araujo, i de clauers i mosaics de Lego d'Inspiringbricks.

Segons explica l'alcalde de Penelles, Eloi Bergós l'any passat el certament va experimentar una edició híbrida que va funcionar, traslladant-la al mes d'agost a causa de la COVID-19, enguany es repetirà al llarg de deu jornades amb un objectiu d'evitar les aglomeracions

GarGar Penelles 2021, obra de Dúo Amazonas (1)Des de l'organització, Mar López-Pinto assegura que és important que el públic s'espongi al llarg dels caps de setmana perquè no es passi d'unes 300 persones alhora, per tal de complir les encara necessàries restriccions sanitàries en una edició que continua sent molt especial.

És un any diferent i complicat, no tenim la sensació de festa, de tota manera, l'atractiu artístic està assegurat

Quatre caps de setmana d'oferta cultural i artística, en temps de pandèmia
 

Al marge del vessant artístic, en el que hi participaran una dotzena de creadors, el Gargar ha programat una quinzena de tallers de diferents disciplines artístiques, des de l'enquadernació fins a la mateixa introducció al grafiti, passant pels mandales o la construcció de titelles. Elcartell és complementaran amb música i arts escèniques.

En la visita a Penelles també es pot fer una parada a la Sala B, una instal·lació única a la demarcació de Lleida que va inaugurar l'artista francès ZESO WF, un dels referents mundials del grafiti i els murals, qui va deixar la seva empremta titulada NEW YORK PENELLES, i el gabinet creatiu Binomic.cat va dur a terme la seva aportació interactiva. Enguany es prepara una nova instal·lació que està previst que es pugui visitar a partir del 22 de maig.

Gargar Festival de Murals i Art Rural de Penelles inaugura una nova edició 'restringida'
comentaris