09.12.2022 |
Territoris.cat

Joves de la Noguera i de l’Alt Empordà tornen a compartir el projecte Encomarca't

Participants en la primera edició de l'Encomarca't
Participants en la primera edició de l'Encomarca't a la Noguera
Joves de la Noguera i de l’Alt Empordà tornen a compartir el projecte Encomarca't

Els Consells Comarcals de la Noguera i de l'Alt Empordà, des de les respectives Oficines Joves repeteixen l'experiència del projecte Encomarca't, que permet a un col·lectiu de jovent d'entre 14 i 21 anys, d'ambdues comarques, conviure i compartir coneixença del territori, i de relacions socials i humanes.

El projecte d'intercanvi juvenil, que compta amb el suport de la Direcció General de Joventut i les coordinacions territorials de Joventut a Lleida i Girona, presenta aquest any un programa d'activitats més ambiciós, que passarà per la visita al congost de Mont-rebei i les cales del Cap de Creus, uns dels paratges més atractius d'ambdues comarques.

La iniciativa passarà de quatre a cinc dies, concretament de l'1 al 5 de juliol, a causa de la demanda dels mateixos participants, que consideraven necessari més temps per a potenciar la cohesió del grup i la convivència

Participants en la primera edició de l'Encomarca't visiten l'Alt EmpordàL'Encomarca't té com a objectiu l'intercanvi d'experiències i coneixements entre les/els joves i les/els tècnics/ques de Joventut de les dues comarques per compartir problemàtiques, necessitats i inquietuds juvenils, així com per afavorir l'intercanvi cultural i lúdic a través de la descoberta del territori.

El programa d'activitats de la segona edició de l'Encomarca't arrencarà el pròxim 1 de juliol a Balaguer i finalitzarà el 5 de juliol a Figueres.

El primer punt de trobada serà el dia 1 a la capital de la Noguera, amb una visita al Centre d'Interpretació de l'Or del Segre i una visita guiada pel centre històric.

Participants en la primera edició de l'Encomarca't nvisiten Penelles -Balaguer TVEl dia 2, una sortida al congost de Mont-rebei i un taller nocturn d'observació d'estrelles, i el dia 3 finalitzarà l'estada a la Noguera amb una visita diürna al Centre d'Observació de l'Univers (COU), a Àger.

El dia 3, els participants es desplaçaran a l'Alt Empordà, amb una visita guiada a Figueres, basada en un itinerari de caràcter històric que repassa els bombardeigs i els refugis a la ciutat durant la Guerra Civil espanyola.

Participants en la primera edició de l'Encomarca't a la NogueraEl dia 4 una sortida amb barca des de Roses fins a Cadaqués, resseguint les cales del sud del Parc Natural del Cap de Creus. I finalitzarà l'estada empordanesa amb una visita al Memorial de l'Exili, a la Jonquera, i la mina d'en Negrín, a la Vajol, on el govern de la segona República va amagar fons del Banc d'Espanya i obres d'art del Museu del Prado durant la Guerra Civil.

El preu per participar en l'activitat Encomarca't és de 50 euros amb totes les despeses incloses: desplaçaments, dietes, allotjament i abonaments. Les inscripcions s'han de fer efectives en línia, omplint el formulari disponible al web de l'Oficina Jove de la Nogueraabans del dia 1 de juliol, ja que les places són limitades.

Joves de la Noguera i de l’Alt Empordà tornen a compartir el projecte Encomarca't
comentaris