27.05.2022 |
Territoris.cat

Jordi Ignasi Vidal aconsegueix una majoria absoluta històrica a Balaguer

Jordi Ignasi Vidal en la presentació del seu equip a la campanya
Jordi Ignasi Vidal en la presentació del seu equip a la campanya
Jordi Ignasi Vidal aconsegueix una majoria absoluta històrica a Balaguer

El republicà Jordi Ignasi Vidal sembla que ha rebut un clar reconeixement de la ciutadania de Balaguer, després del complicat mandat que s'ha vis obligat a gestionar. En les eleccions del 2015 JxCat va ser la llista més votada, encara que va empatar regidors amb ERC-AM. Un pacte dels grups ERC-AM, PSC, i Ara Sí va atorgar l'alcaldia a Vidal. Com a conseqüència de l'aplicació del 155 es va trencar l'acord amb el PSC el novembre del 2017, complicant molt la resta del mandat.

La feina de Jordi Ignasi Vidal i el seu equip ha estat recompensada amb el millor resultat electoral de la història de Balaguer, amb nou regidors que permetrà governs aquest mandat amb una total tranquil·litat.

Podia entrar en els meus somnis però no en les meves previsions més realistes

Jordi Ignasi Vidal revalida l'alcaldia de BalaguerVidal explicava que Balaguer havia tingut majories sòlides amb Gregori Gallego (PSUC), Miquel Aguilà (PSC) i Josep Borràs (CiU), però mai una d'absoluta. El republicà ho atribueix al tarannà propositiu que afirma que ha mantingut la seva formació en l'àmbit municipal durant els darrers anys i va recordar que en l'últim tram de la legislatura hi ha hagut massa voluntat de bloqueig.

Pel que fa a la resta de grups, Junts per Catalunya, liderada per l'exalcalde Josep Maria Roigé, va quedar en segon lloc amb tres regidors, de manera que en perd dos en relació a les eleccions d'ara fa quatre anys. Els socialistes, amb un frec a frec amb Junts, es mantenen amb els seus tres regidors que ja tenien la passada legislatura mentre que la CUP passa de dos a un regidor, i Ara Sí manté un regidor. Ciutadans, que el 2015 havia tingut un regidor que va passar al grup mixt a mitja legislatura, no ha aconseguit representació.

Jordi Ignasi Vidal aconsegueix una majoria absoluta històrica a Balaguer
comentaris