15 de maig

L’espectacle de dansa contemporània 'Àer' arriba a Balaguer

'Àer', de Laia Santanach, ha estat la peça guanyadora de la tercera edició del premi Delfí Colomé

'Àer', de Laia Santanach, es podrà gaudir davant del Xalet Montiu de Balaguer
photo_camera 'Àer', de Laia Santanach, es podrà gaudir davant del Xalet Montiu de Balaguer

Les restriccions sanitàries van fer que Balaguer no pogués celebrar tal com pensava el Dia Internacional de la Dansa (29 d'abril).

La força de les arts escèniques, juntament amb la voluntant del consistori d'apropar la cultura a la ciutadania, han fet possible que es fixi en una nova data la representa d''Àer', a càrrec de Laia Santanach. Així doncs, el proper dissabte 15 de maig, a les 12.00 hores, la dansa prendrà la zona enjardinada davant del Xalet Montiu.

'Àer', en la seva versió site specific, és una peça que combina dansa contemporània i música electrònica

El projecte de Laia Santanach replanteja la dansa tradicional popular del contrapàs des d'una visió actual, personal i subjectiva, amb una mirada en clau de gènere.

'Àer' reflexiona sobre l'origen i l'execució d'aquesta dansa de caràcter solemne, interpretada originalment, segons els experts, únicament per homes. La peça planteja la religió com la creença o confiança en la unitat de grup, des del desig d’una cosa tangible, com la voluntat pren un paper protagonista per la feina persistent per aconseguir alguna cosa.

Així el seu caràcter solemne i seriós es manté per construir una coreografia on el gènere perd importància per a ser ballat per dones i homes.

Comentaris